UBICAMA IZ PANČEVA PRETI 12 GODINA ROBIJE: Dragomira pretukli zbog vinjaka i ostavili da umre
Foto: Društvene Mreže

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U PANČEVU

UBICAMA IZ PANČEVA PRETI 12 GODINA ROBIJE: Dragomira pretukli zbog vinjaka i ostavili da umre

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 19.1.2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih N.G. (rođen 2004. godine) i A.B. (rođen 2002. godine), obojica iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su u toku noći između 31.12.2023. i 1.1.2024. godine u Pančevu, u ul. Nemanjina, po izlasku iz ugostiteljskog objekta „Moja kafana“, zadali oštećenom Dragomiru Jevtiću (rođen 1979. godine) iz Starčeva više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, od kojih je zadobio teške telesne povrede, usled kojih je dana 7.1.2024. godine nastupila smrt oštećenog.

Dragomir Jevtić
Dragomir Jevtićfoto: Društvene Mreže

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo teška telesna povreda kao saizvršioci, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 24.1.2024. godine saslušalo osumnjičene na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, a dana 29.1.2024. godine je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih produži pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Podsetimo, osumnjičeni su pretukli Dragomira, pa ga onesvešćenog odneli u zabačeni prolaz, gde su ga ostavili, pa pobegli. Dragomir je u teškom stanju pronađen sutrafan, a preminuo je na Božić u bolnici.

- On se kobne večeri vraćao s posla i svratio je u kafanu da popije koju. Tamo su bili i osumnjičenima, sa kojima je čak sedeo za stolom. Svađa među njima je navodno nastala oko plaćanja računa, a sporna su bila četiri vinjaka - podseća naš izvor.

Bonus video:

02:09

Dvojica mladića brutalno pretukla starijeg čoveka u Zagrebu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track