NIŠLIJI SUDE ZBOG UBISTVA PROSTITUTKE PRE 22 GODINE U PARIZU, TELO JOŠ NIJE NAĐENO Aleksandar moli za slobodu, tvrdi da nije kriv!
ilustracija, zgrada suda u Nišu, Foto: Viši sud u Nišu

viši sud u nišu

NIŠLIJI SUDE ZBOG UBISTVA PROSTITUTKE PRE 22 GODINE U PARIZU, TELO JOŠ NIJE NAĐENO Aleksandar moli za slobodu, tvrdi da nije kriv!

Crna Hronika -

Suđenje Aleksandru M. (47) iz Niša koji se tereti da je 2002. godine učestvovao u otmici tri žene u Francuskoj, od kojih je jedan ubijena, sa još dvojicom muškaraca srpskog porekla nastavljeno je danas u Višem sudu u Nišu.

Svedoci koji se nalaze u Francuskoj, a koji su pozvani na dana nisu došli. Majka jedne od žrtava, V. R., je poslala iz Francuske da zbog bolesti ne može da pređe put do Niša kako bi svedočila.

Ilustracija, sud u Nišu
Ilustracija, sud u Nišufoto: Viši sud u Nišu

- Već dve godine sam u pritvoru i ništa se ne dešava. Meni se stavlja na teret da sam tada naložio ovo, da sam naložio ono i to sve na osnovu policijskih spisa i izjava koje su davali svedoci, a čiji su iskazi menjani. Ja sam porodični čovek, otac dvoje dece i na istoj adresi sam 22 godine tako da bi mi zamena mere pritvora sa ili bez nanogice mnogo značila – rekao je okrivljeni Aleksandar M. danas na sudu.

Njegov zastupnik, Milan Petrović zatražio je da mu se zatvorski zameni kućnim pritvorom "jer nema straha od bekstva“. Petrovvić je ostao pri stavu da se ispitaju svedoci. Njegov kolega u odbrani Saša Kneževićj e kazao da bi to saslušanje osoba iz Francuske moglo da se obavi i putem video linka.

- Mi sada dolazimo u situaciju da okrivljeni sedi u pritvoru na osnovu nekih iskaza datih u policiji pre 22 godine. Mi moramo ispitati te svedoke kako bi se uverili šta se tada dogodilo jer naš branjenik kako piše u spisima i nije bio direktni izvršilac - rekao je advokat Petrović.

Sudsko veće na čelu sa sutkinjom Aleksandrom Mojašević je odbilo ovaj predlog. Kako je ranije na sudu navedeno Aleksandar M. je, navodno, pre 22 godine primoravao ženske osobe na prostituciju u Parizu i Tuluzu u Francuskoj.

Nasilje
foto: Shutterstock

Na sudu je ranije rečeno da je Nišlija sa još dvojicom drugara, devojkama kupovao novu odeću, vodio u klubove i hotele kao što je "Formula 1" u Parizu i druge.

Kako se nezvanično saznaje iz spisa iz Pariza, u ovom slučaju jedna žena je ubijena, ali telo nesrećne Vesne R. nikada nije nađeno. B. N. koji se sumnjiči za isto krivično delo otmice je osuđen na 30 godina zatvora u Francuskoj. Nije poznato kako je umro Zoran R., odnosno treći osumnjičeni.

Suđenje će se nastaviti 8. maja ove godine.

Bonus video:

00:17

Goran Džonić doveden na suđenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track