PRVA OTMICA "ZEMUNSKOG KLANA": Svedok saradnik Bagzi došao u Palatu pravde ČUMETA PRIVODI POLICIJA?
Dejan Milenković Bagzi, Foto: Profimedia

viši sud u beogradu

PRVA OTMICA "ZEMUNSKOG KLANA": Svedok saradnik Bagzi došao u Palatu pravde ČUMETA PRIVODI POLICIJA?

Crna Hronika -

Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je danas u pratnji policije doveden u Palatu pravde u Beogradu da svedoči o prvoj otmici zemunskog klana, posle koje se student Novak Stevabić ubio, izjavio je pred sudom da ostaje pri iskazu koji je ranije dao.

Podsetimo, on je već svedočio o otmici Novaka Stevanića i tada je pred sudom ispričao je da o otmici ne zna ništa, ali da su mu poznate priče o sefu, novcu i nakitu koji je u tom sefu pronađen.

Novak Stevanić, Dušan Spasojević
Novak Stevanić, Dušan Spasojevićfoto: Privatna arhiva

- Nemam direktna saznanja o otmici, ali znam, kada su kasnije pokojne vođe klana Dušan Spasojević i Mile Luković dolazili u kafić "Kotobanja" i tamo pričali meni i Ljubiši Buhi Čumetu da su se namučili da otvore sef, jer nije bio standardni u zidu, već u podu, i da su valjda morali brusilicom da ga seku - ispričao je Milenković ranije na suđenju dvojici pripadnika zemunskog klana i dvojici policajaca, koji se sumnjiče da su 1997. godine, obučeni u policajce oteli Novaka Stevanića na ulici, držali ga u podrumu i mučili dok nije otkrio gde mu roditelji drže sef.

Milenković je ispirčao i da su se plašili da su ostavili tragove,odnosno otiske prsitju u stanu kao i da su govorili o tome da su u sefu našli dosta novca i nakita.

Ljubiša Buha Čume
Ljubiša Buha Čumefoto: Ana Paunković

Inače, u sud je danas bio pozvan da svedoči i Ljubiša Buha Čume, ali se on ponovo nije pojavio. Kako saznajemo, nema dokaza da je poziv primio.

- Ljubiša Buha Čume se već neko vreme ne odaziva pozivima suda i ukoliko su ispunjeni zakonski uslovi, biće naloženo njegovo privođenje na sledeće suđenje koje je zakazano za 29. mart - kaže saogovnik Kurira.

Podsetimo, Čume se u sudu pojavio jednom ali je tada izjavio da ne želi da svedoči dok se ne isključi javnost i dok mu se ne dodeli policijska zaštita "jer je već osam pripadnika zemunskog klana izašlo na slobodu".

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track