UBICE NISU NI PIPNULE 40.000 EVRA Misterija smrti poznatog advokata traje godinama: Likvidiran bez milosti sa 2 hica
Foto: Privatna Arhiva

GODIŠNJICA SMRTI

UBICE NISU NI PIPNULE 40.000 EVRA Misterija smrti poznatog advokata traje godinama: Likvidiran bez milosti sa 2 hica

Crna Hronika -

Ugledni advokat Momir Lazić (47) ubijen je u svojoj kući, u Ulici Branka Radičevića u Senti, u kojoj je posle razvoda živeo sam. Likvidiran je bez milosti u večernjim satima 1. februara 2007. s dva hica u glavu, jednim u bradu i drugim u potiljak.

Telo Lazića u predsoblju je sutradan pronašla žena koja mu je povremeno pospremala kuću.

Da ubistvo advokata nije počinjeno iz koristoljublja, nego da je posredi likvidacija, ukazuje činjenica da u kući nije bilo tragova obijanja i premetačine, a da su na nekoliko metara od tela, na lako dostupnom mestu, ostale netaknute devize. Čak 40.000 evra!

Lazić nikome nije bio dužan, a koliko se zna niko mu nije dugovao...

Momir Lazić, advokat
foto: Privatna arhiva

Rešenje nadomak, ali...

Za sve ove godine u više navrata je predočavano da je slučaj "policijski rešen" još u junu 2007, međutim, ubica nije procesuiran. Uprkos ogorčenju rodbine, prijatelja, poznanika i žitelja Sente, Kanjiže i okolnih mesta, svirepo ubistvo advokata zvanično nije dobilo epilog.

Ono što dodatno zbunjuje jeste da Momir, kako kažu oni koji su ga dobro poznavali, nikada nije primao klijente posle 20 časova. Ubica je, pretpostavlja se, sam otključao kapiju. Reč je, očigledno, o potpisu profesionalca, jer za sobom nije ostavio nijedan trag.

U više navrata brat ubijenog advokata, doktor Goran Lazić, javno je izražavao ogorčenje zbog nepostupanja Višeg tužilaštva u Subotici, smatrajući da se oglušuju o nalaze iz policijske istrage, te da time štite počinioca, nalogodavca i organizatora ubistva.

Naime, nadležno tužilaštvo svojevremeno nije prihvatilo predlog policije za hapšenje dve osobe za koje se osnovano sumnjalo da su direktno ili indirektno povezane sa zločinom.

Senta, Momir Lazić
foto: Kurir/S.U.

Izvori iz istrage su jednom prilikom tvrdili da je ovaj slučaj bio blizu raspleta, ali da je sav trud propao zato što su se pojedinci u to vreme "istrčali" i odradili nešto što nije trebalo. U opticaju su bile i tvrdnje da je greška napravljena još tokom uviđaja koji nije urađen kako treba.

Kuća advokata je posle ubistva gotovo godinu dana bila zaključana i zapečaćena, i u njoj niko nije živeo.

Zastupao poznate fudbalere

Lazić je, inače, pre advokature bio dugogodišnji predsednik Opštinskog suda u Senti. Zastupao je najpoznatije senćanske firme i neke poznate fudbalere, uglavnom prilikom zaključivanja ugovora o transferu.

Koliko je poznato, nikada nije branio okrivljene za krvne delikte. Za sobom je ostavio dvoje dece.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.

Bonus video:

08:50

NOVA MISTERIJA UBISTVA VANJE! Novinar tvrdi: Policija krije snimke kamera, upućuju na tužioca KOME ISTIČE MANDAT ZA 15 DANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja