PREDLOŽIO JE MOM NAIVNOM SINU DA TO REŠE I DA JE LIKVIDIRAJU: Majka Nišlije otkrila šok detalje! PEKAR I NJEGOV RADNIK UHAPŠENI
Foto: M.S.

filmska priča

PREDLOŽIO JE MOM NAIVNOM SINU DA TO REŠE I DA JE LIKVIDIRAJU: Majka Nišlije otkrila šok detalje! PEKAR I NJEGOV RADNIK UHAPŠENI

Crna Hronika -

I. S. (20) uhapšen je zbog sumnje da se sa svojim bivšim radnikom D. S. (39) dogovarao o likvidaciji njegove rođake. Međutim, mama I. S. tvrdi da je priča malo drugačija

Majka uhapšenog mladog pekara I. S. (20) iz Niša, osumnjičenog da je od svog bivšeg radnika D. S. (39), koji je takođe uhapšen, naručio ubistvo svoje rođake zbog deobe kuće, kaže da je sve počelo kada joj je pre nekoliko meseci preminuo suprug.

Milanka S., majka osumnjičenog I. S. kaže i da je njen sin naivno "upao u priču oko planiranja likvidacije", te da ga je nasankao D. S., koji je ranije robijao i koji je sklon rizičnom ponašanju.

Majku Milanku smo zatekli baš u kući zbog koje je, navodno, I. S. nameravao da likvdira svoju babu, odnosno tetku svog dede. Žena, naduvena od plača i crvenih očiju, ispričala je kako je njen sin "ispao naivan". Ona kaže da ju je pored svih muka, sada snašla još i ova i priznaje da se nervirala oko podele imovine nakon smrti muža, ali "da to nije bilo dramatično".

milanka s. ispričala kako sve detalje kako je došlo do iznude i planiranja ubistva babe
milanka s. ispričala kako sve detalje kako je došlo do iznude i planiranja ubistva babefoto: Printscreen

- Sin je nedavno, nakon očeve smrti, nastavio da vodi pekaru. Radio je mnogo, po 15-16 sati dnevno, od četiri ujutru do osam uveče. Ovaj njegov radnik (D. S.), koga je otac mog sina zaposlio dve nedelje pred smrt, nastavio je tu da radi. Bio je loš radnik, spavao je na poslu, uzimao opijate i alkohol i ubrzo je sam dao otkaz. Za sve to vreme je glumio dobričinu. On je, inače, slatkorečiv i približio se mom sinu. Stalno je ponavljao to "brate, brate" i onaj njihov žargon. Dolazio je pijan na posao, ali je stalno govorio: "Tvoj otac me je zadužio, sve što ti treba, javi mi se" - priča Milanka očiju crvenih od suza.

Kako dalje kaže, pošto je D. S. dao otkaz, posle nekog vremena im je zazvonio telefon i D. S. je od njenog sina tražio 150 evra na zajam.

- Ja sam pokazivala rukom da mu ne da pare, da s njim nema nikakva posla jer ima mnogo krivičnih dela, bio je i u zatvoru. Ali moj sin pravi grešku i, da tako kažem, ispoveda mu se i daje mu 150 evra. Mom sinu je nedavno umro otac i dete je na pleća prihvatilo veliku odgovornost. Tada mu je rekao da se ja, majka, mnogo sekiram zbog te ostavinske rasprave i deobe kuće jer moja baba iz Beograda želi polovinu imanja. Normalno, to nije bilo toliko dramatično. Jesam se nasekirala, jer među njima nekada nije bio takav dogovor, usmeni normalno. Moj sin mu se tada poverio. Moje dete naivno, otišlo je kod njega kući pošto mu je ovaj rekao da dođe "kako bi rešili ono što ga muči" - objašnjava Milanka i dodaje da je njen sin otišao kod D. S. "na dogovor", te da mu je ovaj tada predložio nešto što će ih skupo koštati.

ulica u kojoj živi porodica i.s. koji je uhapšen zbog planiranja ubistva
ulica u kojoj živi porodica i.s. koji je uhapšen zbog planiranja ubistvafoto: Kurir/M.S.

- Taj D. S. je ležao robiju za sve i svašta i tada je mom sinu predložio "da to reše i da je likvidiraju". Moj sin je zbunjen pitao: "Pa kako, kako ti to misliš da uradiš?", i on je iz neke znatiželje razgovarao s njim na tu temu. Moj sin to nikada ne bi uradio. Imao je neke bubice, ne znam zašto je to on rekao potvrdno i da li je tako uopšte rekao. Mislim da je samo bio radoznao kako taj svet funkcioniše jer nikada s kriminalom nije imao dodira - tvrdi mama osumnjičenog.

Kako dalje objašnjava, D. S. je pre nekoliko dana došao kod njih u lokal i pozvao njenog sina da mu kaže "da to što bi navodno učinio košta 5.000 evra".

- Tada je tražio 1.000 evra unapred i auto "reno senik". I tada kaže mom sinu: "Ja sam snimao naš razgovor kada si bio kod mene i imam snimak, imaš rok do 18 časova da mi doneseš novac i kola, u protivnom, nosim snimak u MUP da pokažem da si naručilac ubistva babe" - objašnjava šokirana Milanka. Prema njenim rečima, sin ju je tada pozvao u posebnu prostoriju i rekao joj na koji način je ucenjen.

sve je počelo kad je d.s. preminuo
sve je počelo kad je d.s. preminuofoto: Kurir/M.S.

- Ispričao mi je da mu je to ovaj predložio. Onda smo se konsultovali i rečeno nam je da ovaj ne želi nikog da ubije, već da samo želi iznudu. Otišli smo u policiju - kaže majka.

Snimao razgovor

Rekao je da nije nikakav naručilac

Majka Milanka S. kaže da je njen sin u policiji rekao da nema nikakve veze sa naručivanjem ubistva i da on nije nikakav naručilac.

- Moj sin se dosetio, pa je taj njihov poslednji razgovor snimio, gde mu moj sin kaže da nije nikakav naručilac ubistva. Ne znam sada kako mi je dete, sve se sručilo na njega, i smrt oca i posao, i sada ova situacija u kojoj ga košta jedan običan razgovor sa osuđivanim prestupnikom - priča majka Milanka i dodaje da je njen sim izneo odbranu i pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu, te da čekaju odluku o pritvoru.

MUP

Dogovor, pa iznuda

Podsetimo, niška policija je u petak saopštila da su uhapsili I. S. i D. S. zbog sumnje da su planirali ubistvo.

- Oni se sumnjiče da su krajem januara isplanirali da ubiju ženu s kojom je I. S. u rodbinskoj vezi i sa kojom ima nerešene imovinske odnose oko dela kuće, kao i da I. S. za to preda 5.000 evra D. S. Nakon dogovora, D. S. je, kako se sumnja, od I. S. zahtevao da mu odmah da 1.000 evra i automobil u vrednosti od 1.500 evra, preteći mu da će ga u suprotnom prijaviti policiji zbog planiranja ubistva, pa se D. S. sumnjiči i za krivično delo iznude u pokušaju - saopštili su iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track