ŠOK! I ŽENA UČESTVOVALA U UBISTVU NAVIJAČA U BORČI: Dogovorila sastanak sa Jovanom, dočekale ga ubice IZBOLI GA 15 PUTA
Foto: Printscreen/Društvene mreže, Nenad Kostić

više javno tužilaštvo u beogradu

ŠOK! I ŽENA UČESTVOVALA U UBISTVU NAVIJAČA U BORČI: Dogovorila sastanak sa Jovanom, dočekale ga ubice IZBOLI GA 15 PUTA

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško B. (22) zbog sumnje da je 1. februara 2024. godine u naselju Borča zajedno sa jednim maloletnim licem, prema kojem je postupak razvojen i NN ženskom osobom koja im je u tome pomogla, na podmukao način ubio Jovana Milovanovića (23), koji je navodno bio navijač jedne Partizanove frakcije.

- Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosti odbranu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Hapšenje osumnjičenog
Hapšenje osumnjičenogfoto: screenshot MUP Srbije

Naredbom o sprovođenju istrage Bošku B. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Sumnja se da su prethodno u više u navrata Boško B. i pomenuto maloletno lice, odlazili na adresu oštećenog J.M. zbog neizmirenog duga, gde ga nisu zaticali, pa su njegovoj majci pretili napadom na život sina - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Ubijeni Jovan Milovanović
Ubijeni Jovan Milovanovićfoto: Printscreen/Društvene mreže, Nenad Kostić, Damir Dervišagić

Zatim je, kako se sumnja, 1. februara 2024. godine NN ženska osoba dogovorila sastanak sa J.M. i o tome obavestila osumnjičene, koji su na dogovoreno mesto došli noseći sa sobom noževe.

Pošto je J.M. stigao na dogovoreno mesto, osumnjičeni su nakon kraće rasprave izvadili noževe i zadali ubodnu ranu B.J, dok je J.M. počeo da beži.

- Boško B. i maloletnik su ga sustigli i zadali mu 15-ak ubodnih rana, usled kojih je oštećeni preminuo pre dolaska hitne pomoći, dok su se oni dali u bekstvo - dodaje se u saopštenju.

Noževe su odbacili u kanalizacioni šaht gde su ih pronašli policijski službenici.

Bonus video:

00:31

Tuča navijača u Smederevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track