DO SMRTI TUKAO BLEKIJA ZBOG 390 DINARA, PA URINIRAO PO NJEMU: Dve godine od ubistva uličnog svirača kog je Novi Sad obožavao
Foto: Kurir, Printscreen

dobio 18 godina zatvora

DO SMRTI TUKAO BLEKIJA ZBOG 390 DINARA, PA URINIRAO PO NJEMU: Dve godine od ubistva uličnog svirača kog je Novi Sad obožavao

Crna Hronika -

Pre tačno dve godine Kristijana Kostića zvanog Bleki (61) na smrt je pretukao Žarko Riđički (21) iz Žablja u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, sve zbog 390 dinara.

Riđički je osuđen na 18 godina zatvora.

Kristijan Kostić
foto: Printscreen Kanal 9

Na snimku sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile jezivo ubistvo, vidi se kako Riđički prvo Blekija udara u glavu, od čega pokojnik pada. On tada nastavlja nogama da ga udara, gazi, šutira... Žarko je kasnije izjavio da je pokušao da oživi Kostića, a na snimku se vidi da ga on po grudima nogama udara, a ne da ga oživljava.

Takođe, vidi se da Riđički spušta donji deo trenerke i urinira ka pokojniku po licu, dok on leži nepomično.

Suđenje, Novi Sad, Žarko Riđički
foto: Privatna Arhiva

Sve je počelo kada je Riđički Blekiju tražio novac, a kada mu je ovaj dao 390 dinara, odnosno sav novac koji je imao kod sebe, nasilnik ga je svirepo pretukao. Kostić je usled zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru Vojvodine, a ubica je uhapšen istog dana.

Kristijan Kostić Bleki bio je ulični svirač koga su Novosađani obožavali.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:07

JEZIV PRIZOR! ZATEKLI SMO JE KAKO LEŽI KAO MRTVA, GOLA I KRVAVA! Komšinica Janja o UŽASU u Zablaću za Kurir TV: I pre ju je TUKAO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja