"MOJ SIN JE ŽRTVA UCENE, A NE NARUČIlAC UBISTVA" Doktorka iz Niša tvrdi da njen sin pekar nije naručio da mu ubiju babu u Beogradu
Ilustracija, Foto: Andrej Cukic EPA

"MOJ SIN JE ŽRTVA UCENE, A NE NARUČIlAC UBISTVA" Doktorka iz Niša tvrdi da njen sin pekar nije naručio da mu ubiju babu u Beogradu

Crna Hronika -

Pa da je nešto kriv, ne bi otišao prvi u policiju, ispričala je ranije majka

NIŠ - Moj sin potpuno nevin leži u pritvoru i kao majka zaista, ne znam, kako da dokažem da je iz čiste radoznalosti upao u nedaće i da je u stvari, žrtva ucene - kaže doktorka Milanka S. čiji je sin mladi pekar, Ilija(20) iz Niša navodno naručio ubistvo svoje babe iz Beograda.

Ova priča privukla je pažnju javnosti početkom februara kada je u policijskom saopštenju navedeno da je Ilija S. osumnjičen za naručivanje ubistva od D.S.(35) zbog toga što je ta baka htela da deo kuće, nakon ostavinske rasprave, a zbog toga što mu je otac nedavno preminuo.

Sa njim je tada uhapšen i D.S.(39), a koji je zapravo trebalo navodno da izvrši krivično delo. - Sin mi je saslušan, izneo je svoju odbranu i sada mu je određeno 30 dana pritvora. Posećujem ga, dobro je ovako psihički, ali opet on nikada nije bio u kriminalnom svetu. U porodičnoj pekari radi još od kada se zamomčio. Moj suprug kada je umro, preuzeo je sve na sebe i ne zaslužuje da bude iza rešetaka - rekla je ova majka.

Ona je ranije objasnila kako je Ilija upao u zamku jednog bivšeg radnika u pekari. - On je zaveden od tog čoveka. Porodica mog supruga je izrazila želju da se kuća podeli, iako ranije dok je bio živ nije bio takav dogovor. Taj bivši radnik pekare je lažno predstavljao sebe kao očinsku figuru i Ilija mu se u nekom razgovoru požalio da ima problem, a ovaj je snimao taj razgovor. Moj sin nije pristao ni na kakvo ubistvo, ali ovaj je došao jednom ispred pekare i tražio mu 1.000 evra uz pretnju da će otići u policiju i predati snimak. Moj sin je bio užasnut, odmah smo se spremili i otišli u policiju da prijavimo ucenu. Onda su priveli i ovog radnika i nakon svega toga je moj sin iza rešetaka u istražnom zatvoru. Pa da je nešto kriv, ne bi otišao prvi u policiju - ispričala je ranije ova majka.

Ona je kazala da je Ilija radio po petnaest sati dnevno da bi održao pekaru. Sama ideja o ubistvu bake je, čulo se na saslušanju, je bespredmetna jer baka ima potomke odnosno Ilijine rođake tako da bi s njom ili bez nje taj pravni proces počeo.

Ova majka sada čeka sledeći korak Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:28

Hapšenje B. B. i sedamnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track