POZNATOG SRPSKOG RVAČA STIGLA KAZNA U NEMAČKOJ! Kiselinom unakazio lice BIZNISMENU, evo koliko će morati da robija!
Foto: Privatna arhiva

sud doneo odluku

POZNATOG SRPSKOG RVAČA STIGLA KAZNA U NEMAČKOJ! Kiselinom unakazio lice BIZNISMENU, evo koliko će morati da robija!

Crna Hronika -

Šest godina posle napada na direktora nemačke firme, Srbin Marko L. (36) konačno je osuđen u ponedeljak, 19. februara ove godine, na kaznu zatvora od 11 godina zato što je zajedno sa još jednim napadačen, planski unakazio Bernarda Gintera (53), generalnog direktora nemačke kompanije "Inogi", prosuvši mu sumpornu kiselinu na lice!

Bernard Ginter
foto: Privatna Arhiva

Nuri T. (43) i Marko L. zajedno su, kako je sud utvrdio, isplanirali i izvršili delo, kada su 4. marta 2018. godine napali Gintera dok je džogirao u blizini svoje kuće i polili ga sumpornom kiselinom po licu. Ginter je zadobio opekotine drugog do trećeg stepena, a lice mu je i danas u ožiljcima.

Naime, Nurija T. koji se vodi kao jedan od počinilaca ovog užasnog dela, policija je privela 2021. godine u Belgiji, nakon čega je u avgustu 2022. osuđen na 12 godina zatvora, dok je Srbin priveden 2019. u Kelnu tokom takmičenja u rvanju, međutim, tada je pušten zbog nedostatka dokaza.

Od trenutka ponovnog hapšenja, Marko se nalazi u zatvoru i sada je konačno osuđen na 11 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda. Presuda još uvek nije pravosnažna, prenose nemački mediji.

Nemačka, policija, nemačka policija
foto: Profimedia / Martin Schutt / AFP

Posledice napada

Suđenju je prisustvovao i Ginter kada je pred svima podelio teške momente sa kojima se suočava, s obzirom na to da mu je lice unakaženo posle jezivog napada.

- Kad god se ujutru probudim, odmah me zabole oči, da nisam isprao kiselinu, ne bi ostalo ništa od mog lica - rekao je Ginter na suđenju, a danas je deo jedne finske firme u kojoj radi kao menadžer.

Da podsetimo, Marko L. bavio se sportom, a navodno je i pripadnik ozloglašene moto-bande Anđeli pakla, koja je poznata po svojim kriminalnim aktivnostima. U Nemačkoj je radio i kao telohranitelj nekim nemačkim kriminalcima i makroima.

Kako su prenosili nemački mediji, sumnjalo se da je Srbin plaćenik, koga je angažovao jedan menadžer, Ginterov konkurent, međutim o tome ko zapravo stoji iza ovog napada još uvek se ništa ne zna.

- Navodno, taj menadžer je želeo da sedne u Ginterovu fotelju, ali nikako nije mogao da napreduje u karijeri. Zbog toga je dao novac Srbinu i njegovom saučesniku, da onesposobe Gintera i tako mu omoguće da napreduje. Namera im nije bila da ubiju Gintera, već samo da ga zastraše i sklone s posla - pisali su tada nemački mediji.

Bonus video:

04:23

U OVOJ KUĆI BELIVUKOVA EKIPA SEKLA GLAVE I JEZIKE, KISELINOM I TOPILA TELA ŽRTAVA: Kurir na mestu strave i užasa (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track