MISTERIOZNI NESTANAK NORVEŽANINA U BEOGRADU: Svi ga tražili 20 dana, nisu znali da li je živ ili mrtav, a onda SAZNALI ISTINU
Norvežanin Even Andreas Langmire, Foto: Printscreen/Facebook, Petar Aleksić

filmska priča!

MISTERIOZNI NESTANAK NORVEŽANINA U BEOGRADU: Svi ga tražili 20 dana, nisu znali da li je živ ili mrtav, a onda SAZNALI ISTINU

Crna Hronika -

Even Andreas Langmire (38), za kojeg je u njegovoj rodnoj zemlji prijavljeno da je nestao 2. februara, uhapšen nakon što je kod njega nađena manja količina droge

Norvežanin Even Andreas Langmire (38), za kojim se tragalo pošto je porodica policiji u njegovoj rodnoj zemlji prijavila da je 2. februara nestao u Beogradu, nađen je živ i zdrav! Kako Kurir saznaje, norveški državljanin, za kojim su apele za pomoć prijatelji delili na društvenim mrežama, nalazi se u Centralnom zatvoru pošto je uhapšen u Beogradu sa manjom količinom droge za ličnu upotrebu!

- Državljanin Norveške Even Andreas Langmire je uhapšen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo držanje opojne droge. On je u pritvoru Centralnog zatvora - potvrđeno je za Kurir.

Apel za pomoć
Apel za pomoćfoto: Printscreen/Facebook

Opasnost od bekstva

Naš sagovornik pojašnjava da je Langmire uhapšen pošto je kod njega nađena manja količina narkotika, ali da mu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva jer je reč o stranom državljaninu koji nema prebivalište u Srbiji.

Inače, "nestali" Norvežanin je poslednju fotografiju iz Beograda objavio 31. januara. Na njoj je sa još dvojicom muškaraca i u opisu stoji "iz Srbije s ljubavlju".

Trag

Prijatelje čudilo što se ne oglašava na Fejsbuku

Norvežanin se poslednji put na Fejsbuku oglasio upravo 2. februara kada je napisao: "Skidam kapu! Hvala vam! Bilo je to pravo putovanje. Ludo! Sve bih ponovo uradio". Prijatelji su izražavali i zabrinutost zbog toga što od toga dana na ovoj društvenoj mreži ništa nije pisao, iako se inače oglašavao svakodnevno, više puta na dan.

- Bojim se da je Even sklon nesreći ili nečemu kriminalnom. Zato nam trebaju odgovori - napisala je njegova prijateljica.

Porodica i prijatelji, kako su pisali u objavama i apelima koje su delili na društvenim mrežama, naveli su da su kontakt s njim izgubili 2. februara. "Moj prijatelj je nestao 2. februara. Bio je u Beogradu i mislimo da je bio smešten u hotelu "Slavija", do poslednjeg kontakta. Njegov nestanak je prijavljen policiji u Norveškoj", naveo je njegov prijatelj Tor i zamolio za pomoć:

- Pokušali smo sami da ga nađemo, zvali smo sve bolnice ali nismo uspeli da ga lociramo.

Evenova prijateljica Ana se javila Kuriru i potvrdila da je on nestao, da su bili mnogo zabrinuti i da im je laknulo kada su saznali da je iza rešetaka, ali živ. - Nismo imali nikakve informacije, on je u Beograd otišao kao turista jer inače stalno putuje po svetu. Tražili smo ga na sve načine i sad se ispostavilo da je u zatvoru. Danima smo već na nogama, ni sa kim se nije čuo već 20 dana. Nadam se da će moći uskoro da se vrati kući, uradićemo sve što možemo da bude tako - kazala nam je Ana i zahvalila Kuriru i svima u Beogradu na pomoći.

Pronađen u Centralnom zatvoru
Pronađen u Centralnom zatvorufoto: Printscreen/Facebook

Vapaji za pomoć

Inače, prijatelji su na društvenim mrežama pisali da sumnju da mu se nešto dogodilo. - Vapaj za pomoć! Znam da se mnogi pitaju šta se dešava sa Evenom i mnogi razmišljaju na svoj način. Ali, on nikada sebi ne bi namerno uradio nešto glupo. U to sam 110 odsto siguran. Možda je uradio mnogo glupih stvari, ali nenamerno. Znam da mnogi ljudi možda misle da nisu iznenađeni što je nestao, a neki verovatno misle da može sebi da zahvali na tome. Ali molim vas pomozite da ga ipak nađemo - navela je jedna njegova prijateljica u apelu za pomoć.

- Prekinula sam kontakt s njim iz ličnih razloga, ali ga ipak volim i želim mu dobro. Želim ga kod kuće. Bio mi je kao brat celog života. I verovatno ga poznajem bolje od većine i znam da sam ništa loše nije uradio. Zato moramo da ga nađemo! Zvanično je prijavljen kao nestao. Da je izgubio telefon, ipak bi mogao da mi javi ili stavi na fejsbuk da je bez telefona neko vreme - napisala je ona.

Bonus video:

05:50

MISLE NEĆE MENI DA SE DESI, A ONDA IH STREFI ŠLOG Dr Raičević: Ne mogu se konzumirati droga i energetska pića BEZ POSLEDICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track