JOVAN PARTNERKI PREREZAO VRAT, PA ISTO URADIO SEBI: Stravičan slučaj iz Niša dobija epilog, ide na lečenje umesto iza rešetaka
Foto: Kurir.rs/J.M.

JOVAN PARTNERKI PREREZAO VRAT, PA ISTO URADIO SEBI: Stravičan slučaj iz Niša dobija epilog, ide na lečenje umesto iza rešetaka

Crna Hronika -

Postoji mogućnost da se Jovan N. (42) iz Niša "izvuče" od zatvorske kazne za pokušaj ubistva svoje emotivne partnerke S.S. (62) u Nišu jer mu je u Višem sudu danas izrečena mera obaveznog lečenja.

Psihijatrijskim veštačenjem je ustanovljeno da on nespecifikovane neorganske psihoze. To je psihotični poremećaj oznake F29, a može se definisati kao izgubljen osećaj sa realnošću.

Njegova odbrana je danas u završnoj reči tražila da se on leči za slobode jer do sada nije pokazivao nikakvu manifestaciju nasilnog ponašanja. Ipak, zamenik višeg javnog tužioca je zatražila da on ipak bude u zatvorenoj ustanovi jer bi mogao da ponovi isto ili teže krivično delo.

Jovan se sumnjiči za pokušaj ubistva.

Njemu je sud naložio obavezno lečenje u trajanju od devet meseci u specijalnoj ustanovi u Beogradu.

Jovan je 25. septembra prošle godine pozvao svoju partnerku S.S. da pogleda njegov dom u Knjaževačkoj ulici u Nišu, a onda je u jednoj od soba stavio nož pod grlo jer je imao fikciju da ga vara!? Došlo je do njihove fizičke borbe gde je on njoj prerezao vrat, a posle i sebi. Srećom zajedno su preživeli tu agoniju.

S.S. je na prošlom ročištu do detalja opisala kako je uspela da mu umakne iz iz kuće i tako krvava vrata izađe na ulicu i pozove pomoć. On se branio da je hteo tada samo da je zaplaši.

Kurir.rs/M. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track