"POSLE TRAGEDIJE MI JE POSTALO JASNO" Stanarka solitera užasa u Novom Sadu: Ćerka se vratila iz prodavnice, a onda smo čuli...
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

"POSLE TRAGEDIJE MI JE POSTALO JASNO" Stanarka solitera užasa u Novom Sadu: Ćerka se vratila iz prodavnice, a onda smo čuli...

Crna Hronika -

Mladić (25) i devojka (23) iz Novog Sada detaljno su isplanirali samoubistvo skokom sa vrha solitera i izabrali da to bude zgrada u Bulevaru cara Lazara 7 u Novom Sadu. Jedna od stanarki posvedočila je da ih je videla prethodnog dana.

- Mislim da sam ih videla dan ranije. Posmatrali su zgradu, možda je i snimili. Nije mi to bilo čudno, jer mnogi zastanu i pogledaju gore, ali posle tragedije postalo mi je jasno da su to bili oni i da su sve pažljivo isplanirali - kaže stanarka zgrade sa čijeg krova su supružnici držeći se za ruke skočili u smrt.

Stanari solitera sa kog su skočili tvrde da su se oni liftom popeli do 16. sprata, a zatim peške na 17. sprat gde su razbili staklo i obili vrata svetlarnika. Sve to u međuvremenu je popravljeno i ne može se zaključiti da se na tom mestu dogodilo bilo šta strašno. Tragedija u njihovom ulazu je, međutim, i dalje glavna tema, jer takav zločin ne pamte.

Novi Sad, Samoubistvo
foto: Zorana Jevtić

- Moja ćerka vratila se to veče iz prodavnice. A onda se začuo jak tup udarac. Živimo na trećem spratu i dok je sišla dole, već su tu bili policija, vatrogasci i Hitna pomoć. Krvi je bilo na sve strane. Prizor je bio jeziv - priča druga stanarka.

Sva ta krv oprana je posle policijskog uviđaja i niko ne bi mogao da zaključi da se tu dogodio zločin.

Supružnici su u petak 1. marta, oko 22 časa, ušli u zgradu u Bulevaru cara Lazara 7 u novosadskom naselju Liman 2, popeli na poslednji sprat, obili izlazna vrata za krov, a zatim zajedno, držeči se za ruke, skočili u smrt. Policija ih je identifikovala na osnovu otisaka prstiju.

Sutradan su u iznajmljenoj kući u u Petrovaradinu, gde su živeli, pronađena tela dvojice njihovih sinova Arona i Ehosa, kao i egipatski simboli, koji su ukazivali da su pripadnici satanističke sekte. Obducenti su utvrdili da su mališani otrovani.

Porodica i prijatelji, njih nekoliko desetina, danas su sahranili devojku pod devojačkim prezimenom kao i dvojicu njenih sinova (1) i tri godine starijeg na groblju u Bačkom Petrovcu. Njih troje su sahranjeni u jednom grobnom mestu, po običajima Evangalističke Crkve.

Kurir.rs/24sedam

Bonus video:

00:22

Zgrada na Banjici gde je izvršeno ubistvo i samoubistvo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track