PRESUDA BELIVUKU I MILJKOVIĆU DOKAZ NA SUĐENJU DIJANI HRKALOVIĆ: Prikazano kako ih je sud oslobodio za ubistvo na šinama
Foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

PRESUDA BELIVUKU I MILJKOVIĆU DOKAZ NA SUĐENJU DIJANI HRKALOVIĆ: Prikazano kako ih je sud oslobodio za ubistvo na šinama

Crna Hronika -

Suđenje bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Srbije Dijani Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem danas je pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavljeno vršenjem uvida u presudu Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, kojom su Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić oslobođeni optužbi za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića u centru Beograda.

Milošević je, podsetimo, ubijen 30. januara 2017. u Ulici 27. marta u centru Beograda, na tramvajskim šinama, a Hrkalovićeva se tereti da je iskoristila svoj službeni položaj i kasnila sa dostavljanjem izveštaja i prikupljenog dokaznog materijala iz tri mobilna telefona i sa sim kartica oduzetih od Belivuka.

- Vrši se uvid u spise predmeta, odnosno presude Višeg i Apelacionog suda - saopštila je sudija.

Inače, na početku suđenja pred Specijalnim sudom, Hrkalovićeva je negirala ove optužbe tvrdeći da kao državni sekretar nije mogla da izda takvu naredbu.

U presudama koje su izvedene kao dokaz, navodi se da nije bilo dokaza da su Belivuk, Miljković i Mirko Kojić učestvovali u "ubistvu na šinama".

- Iz presude se vidi da je u tom predmetu sve dostavljeno, da je sud prilikom donošenja te presude cenio i te dokaze - rekao je posle izvođenja ovih dokaza advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović.

Podsetimo, treći optuženi Mirko Kojić, bio je nedostupan pravosuđu tokom suđenja, ali su kasnije svedoci saradnici na suđenju Belivukovom i Miljkovićevom klanu ispričali da je i Kojić ubijen.

Svedok saradnik na suđenju, inače Miljkovićev kum, Nikola Spasojević je ispričao da je Marko Miljković doneo odluku da Milošević bude ubijen, i da su ga Belivuk i Miljković angažovali da prati Miloševića. Svedoci saradnici na suđenju Belivukovom klanu direktno su optužili dvojicu oslobođenih da stoje iza tog ubistva, ali njima ponovo ne može da se sudi za to krivično delo, jer su pravosnažno oslobođeni.

Inače, treći oslobođeni Kojić, koji je kao i Milošević bio Miljkovićev kum, vodi se kao nestao.

Svedok saradnik Srđan Lalić ispirčao je prošle godine pred sudom, da iza njegovog nestanka a potom i ubistva stoji ista grupa.

Inače, pred Specijalnim sudom u Beogradu osim Hrkalovićevoj sudi se i nekadašnjem prvom čoveku novosadske policije Miloradu Šušnjiću kao i Dejanu Milenkoviću, bivšem načelniku Službe za specijalne istražne metode.

Nastavak suđenja zakaza je za 16. april kada bi u sudnici trebalo da budu pušteni snimci koji su dobijeni tajnim nadzorom ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića kao i pokojnog Dragoslava Miloradovića.

Bonus video:

01:44

KRIMINOLOZI: Kriminalni klanovi bore se za prevlast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track