OVO SU ŠOK SLIKE ZDRAVKA RADOJEVIĆA U "KLANICI": Ovako je klan hteo da prikrije ubistvo u Ritopeku "UBIĆU SVINJU, OČI ĆU DA VADIM"
Foto: Printscreen Privatna Arhiva

suđenje Belivuku i miljkoviću

OVO SU ŠOK SLIKE ZDRAVKA RADOJEVIĆA U "KLANICI": Ovako je klan hteo da prikrije ubistvo u Ritopeku "UBIĆU SVINJU, OČI ĆU DA VADIM"

Crna Hronika -

Fotografije koje je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako se sumnja, razmenjivao među sobom preko kriptovane aplikacije Skaj, prikazane su danas u Specijalnom sudu u Beogradu zajedno sa prepiskama, a na red su stigle i one na kojima se, kako to Javno tužilaštvo za organizovani kriminal smatra, nalazi ubijeni navijač Crvene zvezde Zdravko Radojević.

Radojević je, da podsetimo, kako se sumnja, otet i ubijen u ritopečkoj "klanici" u periodu od 30. oktobra do 10. novembra 2020. godine, a namamljen je, navodno, od stane svog kuma Miloša Budimira, koji je takođe optužen kao pripadnik klana Belivuk-Miljković.

Prema optužnici, sve je počelo 30. oktobra 2020., kada je za sada nepoznata osoba Belivuku i Miljkoviću poslala fotografiju murala na kom piše: "Zdravko, pi*ko je*emo ti sve".

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

Tako su u Specijalnom sudu danas pregledane fotografije na kojima se vidi pomenuti grafit, a onda i poruke koje je navodno Radojević razmenjivao sa nepoznatom osobom i u kojima piše da će "da ih pobije sve".

- Deci ću im vaditi oči za ovo. Sa fantomkama izašli - piše navodno Radojević i dobija odgovor da se ne nervira i da će "završiti to".

- Sad sam zvao da im poručim da ću im oči vaditi za ovo - piše u poruci koja je prikazana.

Potom su prikazane slike Zdravka Radojevića na planini, sa sinom, ali i fotografije njegovog automobila, a za koje se sumnja da su okrivljeni razmenjivali dok su se pripermali da likvidiraju Zdravka Radojevića, za kog su smatrali "da im radi o glavi i da radi za suprotstavljeni klan iz Crne Gore".

1 / 4 Foto: Printscreen Privatna Arhiva

Nakon Radojevićevih fotografija, u čet grupu u kojoj je bilo nekoliko osoba stigao je i set fotografija na kojima se vide poruke između Radojevića i nepoznate osobe, a iz kojih se moglo zaključiti da Radojević preti smrću grupi Veljka Belivuka.

Na aplikaciji Skaj Radojević je, kako se sumnja, svom prijatelju poslao poruku u kojoj ga je pitao šta radi, a potom mu se poverio da on "nije nikako" i da su mu opet išarali mural ubijenog brata i poručio: "Brate pobiću ih javno sve".

Svedok-saradnik Srđan Lalić je u sudu pojasnio o čemu se radi u prikazanim porukama.

Lalić: Mi smo došli u posed tih poruka, često smo dolazili do tih poruka. Njihovu komuniakciju smo često imali priliku da vidimo, vidite ostrašćenost u njima, i zato su nekada reakcije bile kakve su bile.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni Marko Miljković se, navodno, kako bi namamio Zdravka Radojevića, predstavljao kao prodavac oružja da ga dovede do parking mesta poznatog beogradskog prevoznika u pravcu za Niš. Radojević je došao na dogovoreno mesto da bi kupio oružje, a tada ga je dočekao, kako tužilaštvo smatra, okrivljeni Nebojša Janković.

Kuća u Ritopeku
Kuća u Ritopekufoto: Ana Paunković

Radojević je zatim, kako se navodi, iz "pasata" prešao u "reno megan senik". Janković mu je rekao da idu na mesto gde je oružje i krenuli su ka Nišu. Iza su u kolima išli Bojan Hrvatin i Marko Budimir, a u drugom automobilu bio je Nemanja Đurić.

Žrtvu su dovezli u Ritopek, gde su već bile spremne "lisice", traka za vezivanje, rukavice, čizme, radna odela koja su nošena prilikom ubistava, sredstva za čišćenje. U tajnoj prostoriji u klanici Radojevića su već čekali Veljko Belivuk, Marko Miljković, Budimir, Srđan Lalić i Vlade Draganić.

Slike Radojevića, koji leži na stomaku u crvenom duksu i farmerkama, ruku vezanih iza leđa, dok su ispod njega najloni, takođe su prikazane danas u sudnici.

Lalić: Na fotografiji je Zdravko Radojević. Miljković i ja nismo bili u kući u Ritopeku, nego u Lisičjem potoku.

Tužilac: Gde je sačinjena?

Lalić: U tajnoj prostoriji u Ritopeku, u takozvanoj klanici.

Radojevića su, kako se navodi u optužnici, odmah "zaskočili" i počeli da tuku i da mu traže šifru sa njegovog Skaja, kako bi videli sa kim je u kontaktu.

Potom su ga slikali, a pre toga mu dali pištolj da napuni kako bi ostavio tragove na njemu, a zatim su tim istim pištoljem ispalili par metaka na kuću Marka Budmira, kako bi prikrili ubistvo Radojevića.

Tri fotografije, na jednoj gde Radojević sedi i u ruci drži municiju, zatim kako sedi sa hirurškom maskom prikazane su u sudnici.

- Evo Kaniđa kaže da puni utoku kreće sad na Aresa, sapleo se Kaniđa - piše u prepiskama.

- Hahaha daj tu sliku da imamo.

Nakon toga prikazane su fotografije na kojima Radojević leži na stomaku, na najlonu u "klanici", sa trakom preko usta.

Svedok-saradnik Srđan Lalić: Na toj slici smo mu odvezali liscice, stavili smo streč foliju i jedan pištolj smo mu doneli. On ga je ispipao da bi ostavio svoj DNK i tragove i naređeno mu je da napuni okvir. Ova slika je sačinjena na spratu u Ritopeku. Fotografija sa maskom je isto sa sprata kuće, bio je nateran da kašlje u masku da bi ostavio tragove. Maksa i oružje su stavljeni u kesu, da bi se posle upotrebili za fingiranu pucnjavu na Marka Budimira.

1 / 3 Foto: Printscreen Privatna Arhiva

Njega sa pištoljem i pucnjavu su slali kontaktima sa telefona Zdravka Radojevića i međusobno delili koristeći njegov kriptovani telefon i uveravali njegovu suprugu da je živ i da mora pred vozila nekim osobama i slali slike na kojima su oblepljeni selotejp trakom.

Kada su to obavili, navodno zavarali ubistvo, odveli su Radojevića do skrivenog prostora u kući i ubili jer je, kako se navodi, pretio Marku Budmiriu i njegovoj ženi i deci.

Prvo su ga skinuli golog, vezali, položili na stomak, postavili mu dasku ispod glave, pa ga je Belivuk udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu nakon čega su Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković i Belivuk isekli na komade, samleli i njegove delove bacali u Dunav.

Između ostalog, danas je izveden i dokaz u vidu razgovora koji su vodili pripadnici grupe vezano za ubistvo Radojevića, 10. decembra.

- Zajeban bio Kaniđa u svoje vreme - navodi se.

- Da znam gde je sada tačno obet bih ga ubio - dodaju.

Navodno Miloš Budimir piše:

- Ja sam ga samo raskomadao, ja mu šamar nisam lupio. Morao sam da ga ponizim da shvati da je ispod nas, pošto je u jednom trenutku počeo da se k...či, pa sam ga nabo u glavu.

Slede poruke na istoj grupi:

- Čovek nikad batine nije dobio.

- Nije realno koliko sam loše procenio tog čoveka, mislio sam da je baš mangup. Sve nas je lagao.

- Baš je bio bolestan. I u glavu, a i ovi ostali organi mu nisu bili baš nešto.

Tužilac je potom pozvao svedoka-saradnika Srđana Lalića da objasni na šta se odnose ove poruke.

Lalić: Ovo je grupa na kojoj smo pisali, on nije puno tučen. Dobio je samo nekoliko udaraca od Miloša Budimira i Marka Miljkovića.

Bonus video:

05:12

OVAJ KLAN PREUZIMA PRIMAT OD ŠKALJARACA I KAVČANA! Nedeljković: Sarađuju sa Koza nostrom i ozloglašenim američkim ANĐELIMA PAKLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track