U TELU IMALI VIŠE SUPSTANCI Misterija smrti dečaka u Novom Sadu, jedno i dalje zbunjuje nadležne: DA LI SU DECA UBIJENA? (FOTO)
Foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Printscreen

slučaj potresao srbiju

U TELU IMALI VIŠE SUPSTANCI Misterija smrti dečaka u Novom Sadu, jedno i dalje zbunjuje nadležne: DA LI SU DECA UBIJENA? (FOTO)

Crna Hronika -

Prema još uvek nezvaničnim saznanjima, prvi toksikološki rezultati obdukcije dece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac Martina P.S. i Lav P.S. pokazali su da su im u telu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti. Međutim, istraga koja je i dalje u toku, kako se saznaje, tapka u mestu zato što se čekaju dodatne analize koje je zatražilo nadležno javno tužilaštvo.

Kako je izjavio izvor upoznat sa tokom istrage, patolozi i toksikolozi su zbunjeni prvim rezultatima analiza sa obdukcije nesrećne dece.

- Pronađene su određene supstance ali su patolozi i toksikolozi zbunjeni i još ništa nije gotovo. Deca su definitivno preminula od posledica trovanja, ali još uvek nije utvrđeno da li su od supstanca koje su im nađene u organizmu namerno otrovana, ili su se mališani slučajno sami otrovali. Rade se dodatna ispitivanja dokle god se ne utvrdi tačan uzrok smrti - ističe sagovornik.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Deci u telu pronađeno više različitih supstanci

Kaže da takve vrste analiza mogu da potraju i po nekoliko nedelja zato što su sve supstance koje su pronađene u telima dece potencijalno opasne po život.

- Moramo biti svesni činjenice da je reč o deci i to jako mladoj deci kod koje najobičniji lek, koji odraslima ne može da škodi, kod njih može da izazove fatalan ishod. Ponovo se pregledaju i dokazi uzeti sa mesta gde se tragedija dogodila, ispituje se da li su mališani mogli da se sami domognu nekih lekova koji su bili u kući pa da su ih samoinicijativno popili... - priča izvor.

Dodaje da je u toku operativni rad policije i vršenje naloženih analiza i veštačenja.

- Nemamo još uvek detaljne podatke o uzroku smrti dece, o čemu ćemo obavestiti javnost ukoliko to ne bude eventualna smetnja za dalje provere i tok istrage koja je i dalje u toku – priča izvor.

Skočili sa vrha zgrade

Podsetimo, mladi bračni par, izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 časa u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema rečima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ubrzo potom je otkriveno da je ovaj bračni par, pre nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu decu.

Tela dvojice dečaka od jedne i tri godine pronađena su u kući u Petrovaradinu.

Novi Sad, ubistvo, Samoubistvo
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Motivi zagrobnog života

U kući u kojoj je živeo bračni par sa decom pronađeni su egipatski simboli na zidovima.

Navodno, simboli su nađeni u dnevnom boravku, a u sobi u kojoj su spavali je bio bračni krevet i krevetac.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

00:27

ANDRIĆ O TRANSPORTU DROGE: Evo zbog čega se psihoaktivne supstance KRIJU baš MEĐU BANANAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track