KOKAIN ŠVERCOVALI U HAUBI! "Kavčani" priznali da su prevozili drogu, ŠPANAC pao na "Milošu Velikom", DALMATINAC na čelu grupe
Hapšenje Španca na Milošu velikom, Foto: MUP Srbije

ISTRAGA

KOKAIN ŠVERCOVALI U HAUBI! "Kavčani" priznali da su prevozili drogu, ŠPANAC pao na "Milošu Velikom", DALMATINAC na čelu grupe

Crna Hronika -

Jedan od organizatora kriminalne grupe koja je uhapšena zbog krijumčarenja oko 70 kilograma belog praha, rešio da progovori na salušanju u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal

Jedan od organizatora kriminalne grupe koja se sumnjiči da je za kavački klan švercovala drogu iz Španije, Holandije i Belgije u Srbiju i zemlje Zapadne Evrope, priznao je na saslušanju u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal da je bio zadužen za koordinaciju krijumčarenjem kokaina, saznaje Kurir! Kako naš izvor otkriva krivicu je priznao Miroljub B., ali i pripadnik grupe Lazar S.

Dalmatinac na čelu

- Kriminalna grupa Dalibora Kožula, zvanog Dalmatinac, sumnjiči se da je od 6. aprila prošle godine do 5. marta ove godine, kada su uhapšena petorica pripadnika, prošvercovala oko 70 kilograma kokaina. Kako se sumnja, na samom vrhu po hijerarhiji u ovoj grupi sa Dalmatincem je bio uhapšeni Miroljub V., koji je na saslušanju priznao da je klan švercovao drogu, ali i na koji način su bili organizovani - otkriva naš izvor i dodaje da su istražitelji otkrili da je droga u Srbiju stizala iz Španije, Holandije i Belgije.

Zaplena droge
Zaplena drogefoto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, jedan od osumnjičenih koji je posle hapšenja odlučio da progovori i prizna, bio je zadužen da organizuje druge okrivljene, koji su drogu transportovali sa lokacije na lokaciju koju su organizatori određivali. - On je bio organizator grupe, dok je drugi osumnjičeni koji je priznao izvršenje krivičnog dela, uhapšeni Lazar S., bio zadužen za transport - otkriva sagovornik Kurira.

Pritvor Devetorica iza rešetaka Viši sud u Beogradu, saopštio je da je posle saslušanja pritvor određen Miroljubu B., kao i Lazaru S., koji su priznali izvršenja krivičnih dela, te Daliboru Kožulu Dalmatincu, Velimiru V. i Igoru P. Kako je Kurir pisao, Bogdan B., Dušan R., Đuro S. i Damir A. koji su ranije uhapšeni, takođe, su obuhvaćeni istragom.

Inače, kao pripadnici iste kriminalne grupe u maju prošle godine uhapšeni su i Bogdan B. i Dušan R. Kako Kurir saznaje, protiv njih je već podignuta optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. - Bogdan B., kom je kodno ime bilo Španac i Dušan R. su među prvim pripadnicima narko-klana koji su uhapšeni. Njima su u maju prošle godine, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stavljene lisice, pošto je u automobilu u kom su bili i koji je policija zaustavila na auto-putu Miloš veliki, ispod haube pronađeno oko kilogram kokaina koji je bio podeljen u dva paketa - navodi naš izvor i dodaje da su i njih dvojica sada obuhvaćena novom istragom, kao pripadnici kriminalne grupe Dalmatinca.

Prema rečima našeg sagovornika, Bogdan B. i Dušan R. posle hapšenje branili su se ćutanjem, a početak suđenja zakazan im je za 20. mart pred Višim sudom u Beogradu.

Imali poligraf

Inače, Dalibor Kožul od ranije je poznat javnosti, pošto je bio označen kao pripadnik slovenačke ćelije kavačkog klana, koja je bila hapšena 2020. Posle hapšenja te grupe, na čijem je čelu prema spisima slovenačkog tužilaštva bio Klemen Kadivec, ostalim pripadnicima tog klana iz pritovora je poslao poruku da je "Kožul policajac koji ih je namestio". Inače, ovaj ogranak "kavčana" takođe je bio zadužen za šverc kokaina, a postali su poznati po tome što su imali poligraf na kom su testirali pripadnike u koje su sumnjali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track