EVO ŠTA JE REKAO BRAT ODBEGLOG MARKA DANIČIĆA: Porodica već dve nedelje živi povučeno, mladić poručio samo OVO
Foto: MMA Savez Srbije, Printscreen, MUP Srbije

EVO ŠTA JE REKAO BRAT ODBEGLOG MARKA DANIČIĆA: Porodica već dve nedelje živi povučeno, mladić poručio samo OVO

Crna Hronika -

Porodica Marka Daničića nije se oglašavala od momenta od kada se njihov sin nalazi u bekstvu zbog počinjenog krivično dela ubistva Stefana Savića (23), koje se dogodilo 25. februara na Dorćolu u Beogradu. Od tada, kako saznajemo, žive povučeno, a navodno u kraju gde žive Daničići priča se da je Stefan dugovao novac Marku.

Stefan Savić
foto: Printscreen, Privatna Arhiva

- U kraju u kom žive Daničići priča se da je ubijeni MMA borac, navodno, dugovao neki novac osumnjičenom Marku. Da li je to tačno i kakav je novac u pitanju nije poznato. Koliko znamo iz Stefanovog okruženja tvrde da ta priča o dugovanju novca nije tačna, a sve i da jeste, to nije razlog za onako krvničko ubistvo - kaže naš sagovornik.

Kurir je uspeo da stupi u kontakt sa bratom Marka Daničića, koji se inače profesionalno bavi fudbalom, ali na ovu temu imao je samo kratak odgovor: "Verujte mi, ne mogu ništa da komentarišem".

S druge strane, kako saznajemo, majka odbeglog Vasilija Gačević, pozvala je oca Stefana Savića kako bi zatražila oproštaj i izjavila saučešće. Kako kaže naš izvor, s obzirom na to da joj je sin u bekstvu, a muž u zatvoru, plašila se za svoj i život svoje dve ćerke.

- Ona očigledno živi u strahu da porodica Stefana Savića nešto ne uradi iz osvete, međutim, oni uopšte nisu iz takve priče, a po tome iz kakve kuće Gačević potiče i s obzirom na to da je delio kuću sa čovekom kome se sudilo i za ubistvo, jasno je kako je krenuo pogrešnim putem - rekao je sagovornik i dodao:

- Majka Vasilija Gačevića je pozvala na telefon Stefanovog oca iz straha i rekla da se izvinjava što se javlja, predstavila se ko je, izjavila saučešće i molila za oproštaj. Rekla je da pored Vasilija ima i dve ćerke i da je njen život svakako ugašen, već danima je na sto muka, još kada je u stanu gde živi ugledala krvavu odeću, a već u toku jutra se znalo da i njen sin stoji iza ovog ubistva - objasnio je izvor.

Stefan Savić, MMA borac
foto: Nenad Kostić

Inače, za porodicu ubijenog Stefana Savića u mestu gde žive, meštani imaju samo reči hvale, iako su doživeli veliku tragediju, i dalje se drže i bore.

- Tuguju svakim danom sve više, ali bore se i nastavljaju dalje. Stefanova sestra je dobila licencu nedavno i postala doktorka, a za Stefana je u planu da se podigne bista u Beogradu, dok MMA savez planira turnir koji će se zvati upravo po Stefanu - navodi naš sagovornik.

Stefan Savić, Borislav Ćosić
foto: Printscreen Instagram/borislav_cosic

Da se ne zaboravi - turnir i bista za žrtvu

Ubijeni reprezentativac bio je omiljeni u društvu, ali i u ringu, što se vidi po velikom broju ljudi iz sporta koji su došli u Boleč kako bi mladog Stefana ispratili na večni počinak.

Kako saznajemo, MMA savez planira organizaciju turnira koji će dobiti ime upravo po borcu Stefanu Saviću, a podnet je i predlog da se uradi njegova bista u Beogradu.

- Sve se radi kako se Stefan nikada ne bi zaboravio i sva priznanja su tu, ali njega nema, svi se nadaju da će oni koji su mu to uradili, što pre biti privedeni i odgovarati za učinjeno - navodi sagovornik i ističe da Stefanova porodica tuguje svakim danom sve više, ali da nastavljaju da se bore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track