KONAČNA PRESUDA U SLUČAJU DVOSTRUKOG UBISTVA BRAĆE JELIČIĆ: Dejan Erić (40) osuđen na 20 godina zatvora, sud odbio tvrdnju odbrane
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

KONAČNA PRESUDA U SLUČAJU DVOSTRUKOG UBISTVA BRAĆE JELIČIĆ: Dejan Erić (40) osuđen na 20 godina zatvora, sud odbio tvrdnju odbrane

Crna Hronika -

Nakon dugotrajnog sudskog procesa, Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo je konačnu presudu u slučaju dvostrukog ubistva braće Jeličić iz Futoga. Dejan Erić (40) iz Jarka kod Sremske Mitrovice osuđen je na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo, kao i krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Sudija Nikola Radanović obrazlažući presudu istakao je da do sukoba između Erića i braće Jeličić došlo tako što je jedan od Jeličića izazvao, a Erić prihvatio sukob. Sud nije prihvatio tvrdnju odbrane da je Erić delovao u nužnoj odbrani, s obzirom na to da je i sam bio napadan, ali i napadač.

Za krivično delo teško ubistvo, Erić je dobio kaznu od 20 godina zatvora, dok je za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija dobio dodatnu kaznu od tri godine. Ove kazne su svrstane u jedinstvenu kaznu od 20 godina.

Dejan Erić, Nebojša Erić
foto: Privatna Arhiva

Na objavljivanju presude, osim rodbine i prijatelja, prisustvovala je i udovica ubijenog Predraga, Maja Jeličić, koja nije bila zadovoljna sudskom odlukom. Izražavajući svoje nezadovoljstvo, Maja je istakla da je za nju kazna trebala biti maksimalna, s obzirom na to da su uništene tri porodice i petoro dece. Ona je najavila dalju borbu za pravdu.

Sudsko obezbeđenje je bilo prisutno i aktivno, držeći razdaljinu između prijatelja i rodbine obe strane. Kada je sudija završio sa saopštavanjem presude, prvo su napustili sudnicu oštećeni, koji su sačekali ispred suda Dejana Erića. Međutim, optuženi je izveden na drugi izlaz.

Tokom suđenja opisano je kobno jutro u šumi, kada su Erići i Jelačići stigli u potragu za tartufima. Sukob između braće eskalirao je brzo, nakon čega je Dejan Erić ispalio smrtonosne hice, dovodeći do tragičnog ishoda.

Osim za teško ubistvo, Dejan Erić osuđen je i zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Njegovom rođenom bratu Nebojši Eriću (38), koji je prvobitno bio osumnjičen za ova ubistva, tokom istražnih radnji obustavljen je krivični postupak. Nebojša se pojavio kao jedini svedok ovog događaja pored Dejana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja