NIJE STAO NA "STOP", OBORIO MOTOCIKLISTU I POBEGAO: Podignuta optužnica protiv vozača sa Novog Beograda
Zgrada Trećeg tužilaštva, Foto: Nemanja Nikolić

treće tužilaštvo

NIJE STAO NA "STOP", OBORIO MOTOCIKLISTU I POBEGAO: Podignuta optužnica protiv vozača sa Novog Beograda

Crna Hronika -

Protiv vozača V. Z. (56) podignuta je optužnica zbog toga što je, kako Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu smatra, 27. februara prošle godine automobilom oborio motociklistu na raskrsnici Ulica Radoja Dakića i Džona Kenedija na Novom Beogradu. Takođe, okrivljeni nije stao da pomogne povređenom motociklisti već je nastavio da vozi.

Tužilaštvo predlaže da sud okrivljenog proglasi krivim za krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, te da ga osudi na godinu ipo dana zatvora.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu
foto: Nemanja Nikolić

Iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva navode da je okrivljeni izazvao saobraćajnu nesreću tako što se nije zaustavio na znak "stop".

- Dana 12.marta Treći osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv V.Z. (56) zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 27.02. 2023. godine izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja na taj način što se na raskrsnici Ulica Radoja Dakića i Džona Kedenija na Novom Beogradu, a koja je regulisana saobraćajnim znakom „obavezno zaustavljanje – STOP“, nije pridržavao saobraćajnih propisa, te je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost telo ljudi, tako što kao vozač putničkog motornog vozila, pri skretanju ulevo, nije propustio vozilo koje dolazi iz suprotnog smera i zadržava pravac kretanja, a nije ni prilagodio vožnju uslovima saobraćaja na raskrsnici i nije vozio brzinom pri kojoj može da zaustavi i propusti vozila koja na raskrsnici imaju pravo prvenstva prolaza, te je usled takvog njegovog činjena došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je vozač motora koji je dolazio iz suprotnog smera i zadržavao pravac kretanja zadobio lake telesne povrede - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako dalje navode, nakon saobraćajne nesreće optuženi je bez pomoći ostavio osobu koja je njegovim prevoznim sredstvom povređena, te je na taj način izvršio i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

- Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog nakon održanog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivim, te da ga zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja osudi na kaznu zatvoru u trajanju od sedam meseci, da ga zbog izvršenja krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi osudi na kaznu zatvoru u trajanju od jedne godine, a zatim da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci - navedeno je u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track