MILOŠA PRIJATELJ IZREŠETAO ISPRED KUĆE: Zakazana završna reč za teško ubistvo u niškom Beverli Hilsu
Foto: Kurir/M.S., Facebook Printscreen

MILOŠA PRIJATELJ IZREŠETAO ISPRED KUĆE: Zakazana završna reč za teško ubistvo u niškom Beverli Hilsu

Crna Hronika -

Na ponovnom suđenje Nišliji Darku Mitiću (35), optuženom za teško ubistvo Miloša Radojkovića (25) u niškom naselju Beverli Hils 20. novembra 2019. godine, za 4. april je zakazano ročište na kome će odbrana, tužilaštvo kao i advokati ožalošćene porodice imati reč.

- Mi smo na ovom ročištu sada pregledavali snimke s lica mesta te večeri kada je Radojković ubijen. Tu je bilo snimaka položaja tela, čaura i drugih bitnih stvari za suđenje. Zakazana je završna reč tako da očekujem da se uskoro okonča ovaj proces koji zaista dugo traje - rekao je za Kurir, Saša Knežević, advokat Radojkovićeve porodice.

Mitić je već jednom u Višem sudu u Nišu osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog teškog ubistva Radojkovića, ali je Apšelacioni sud ovaj predmet vratio na ponovno suđenje.

Mitić i Radojković su bili dobri prijatelji, porodično su se družili, a onda je Mitiću zapaljen "mercedes" 28. juna 2019. godine za šta je optužen Radojković čiji je biološki materijal nađen na mestu paljevine.

Tog dana, kada je Radojković ubijen, došao je motorom da porodici donese neke kese sa namirnicama. Kada je izašao iz kuće u garažu ubica ga je dočekao hicima iz pištolja i sasuo u njega ceo šaržer. Radojkovića su pogodila 10 metaka od kojih je koban bio onaj u grudi. Na licu mesta je nađeno 11 čaura od 12 ispaljenih metaka.

Mitić je na ranijim ročištima negirao ovo ubistvo, a prvi put je osuđen jer se na jednoj čauri našao njegov dnk. Njegova odbrana je tvrdila da je dokaz nevalidan jer je polimeru kojim je vršena analiza istekao rok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track