FILIP (17) POGINUO KADA JE NJEGOV DRUG DODAO GAS I SA 140 SE ZAKUCAO U "ŠKODU"! Počinje suđenje za udes kod Velikog Gradišta
Foto: Drustvene Mreže

osnovni sud u velikom gradištu

FILIP (17) POGINUO KADA JE NJEGOV DRUG DODAO GAS I SA 140 SE ZAKUCAO U "ŠKODU"! Počinje suđenje za udes kod Velikog Gradišta

Crna Hronika -

Osumnjičenom Milanu S. (34) iz Velikog Gradišta danas počinje suđenje u Osnovnom sudu u Velikom Gradištu zbog sumnje da je u avgustu prošle godine nasilnički vozeći "opel vektru" izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov saputnik Filip Marković (17), dok je on i njih četvoro teško povređeno.

Pa da podsetimo, stravična saobraćajna nesreća dogodila se 3. avgusta oko 23 sata u mestu Srednjovo na putu Požarevac-Veliko Gradište, kada je vozač "opel vektre" pri velikoj brzini ispravio krvinu na magistralnom putu i direktno se zakucao u automobil marke "škoda". Od siline udarca Filip Marković je preminuo na licu mesta, dok je njih petoro teško povređeno.

filip marković poginuo pre nego što je napunio 18 godina
filip marković poginuo pre nego što je napunio 18 godinafoto: Instagram

- Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podiglo je optužnicu 12. januara ove godine protiv Milana S. i to zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju i to sa smrtnim ishodom, dok je četvoro ljudi teško povređeno, od kojih je jedno lice zadobilo teške povrede opasne po život - navodi Kurirov izvor i dodaje:

- Nakon brojnih veštačenja utvrđeno je da Milan S. kobne večeri nije imao alkohola u krvi, ali je utvrđeno da je vozio preko dozvoljene brzine na tom delu puta. Tačnije, Milan S. je u trenutku sudara vozio sa 142 kilometra na čas, na deonici puta gde je dozvoljena brzina do 80 kilometara na čas.

Kako dalje objašnjava naš sagovornik, Milan S. je nakon udesa i sam bio teško povređen.

milan s. osumnjičen da je izazvao nesreću u kojoj je poginuo maloletnik filip marković
milan s. osumnjičen da je izazvao nesreću u kojoj je poginuo maloletnik filip markovićfoto: Drustvene Mreže

- Istragom je utvrđeno da je Milan S. vozio "opel vektru" gde su sa njim bila još tri mladića, kao i maloletni Marković. Osumnjičeni je usled velike brzine prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u "škodu" u kojoj je bio bračni par - kaže izvor i dodaje da se nesreća dogodila kada su mladići nakon izlaska otišli da se provozaju.

- Od siline udarca maloletni Marković preminuo je na licu mesta, dok su ostali putnici teško povređeni. Milan S. je tom prilikom takođe, zadobio teške telesne povrede kičme i vratnog dela. Scena nakon udesa bila je jeziva, a automobili su bili potpuno smrskani. Očevici su pokušali da pomognu putnicima u automobilima, a policajac koji se zatekao u koloni kada je prišao da pomogne video je svog sestrića Filipa kako leži u lokvi krvi.

Okrivljeni Milan S. je tri meseca bio u bolnici, a potom je pušten na kućno lečenje. On će, kako kaže naš izvor, na sutrašnje suđenje doći sa slobode.

poginuli srednjoškolac filip marković
poginuli srednjoškolac filip markovićfoto: Instagram

- Milan S. je nakon oporavka, navodno opet počeo da vozi i divlja na drumu. Mi meštani se pitamo da li je moguće da nakon što je izazavao nesreću u kojoj je poginuo maloletnik i toliko njih je povređeno, a neki će imati problema sa zdravljem ceo život i dalje se ponaša neodgovorno - kažu za Kurir žitelji Velikog Gradišta.

Poginuli srednjoškolac Filip Marković, prema rečima komšija, je bio veoma dobar i neiskvaren. Filip je voleo da se druži i često je bio u društvu prijatelja. Porodica poginulog i dalje neutešno tuguje za njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track