NIJE IZAŠLA NA UVIĐAJ, NAPRAVILA PROPUST OKO ODREĐIVANJA PRITVORA: Oglasilo se tužilaštvo o razlozima oduzimanja predmeta
Tužiteljka Milena Božović, Foto: ATAIMAGES

više javno tužilaštvo u beogradu

NIJE IZAŠLA NA UVIĐAJ, NAPRAVILA PROPUST OKO ODREĐIVANJA PRITVORA: Oglasilo se tužilaštvo o razlozima oduzimanja predmeta

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu odglasilo se i potvrdilo informacije da je predmet u fazi istrage protiv V.G. i M.D, osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo na štetu MMA reprezentativca Republike Srbije S.S. dodeljen je u rad drugom javnom tužiocu, jer je prethodni javni tužilac narušio poverenje javnosti.

- Odluka je doneta iz razloga što je prethodni javni tužilac neovlašćeno gostovala u emisiji “Iza vesti” 13. marta na televiziji N1, gde je između ostalog u najavi emisije predočeno da se pomenuti predmet zloupotrebljava za obračun sa “nepodobnom tužiteljkom”, koja teza je potencirana i tokom emisije - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

- Takođe, i zbog navoda u dnevnom listu “Kurir” od 26. februara 2024. godine o tome da javni tužilac nije izašla na uviđaj, kao i jer je prilikom podnošenja predloga za određivanje pritvora načinila propust izostavljajući dva osnova za njegovo određivanje navodeći samo tačke 1. i 3. člana 211 ct. 1 ZKP, (a izostavljajući tačke 2. i 4.) iako egzistiraju sva četiri osnova za određivanje pritvora - potvrđeno je iz tužilaštva.

I dalje se traga za ubicama Stefana Savića
I dalje se traga za ubicama Stefana Savićafoto: MMA Savez Srbije, Printscreen, MUP Srbije

Propust je, kako se navodi, otklonjen nakon intervencije rukovodstva Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

- Prema važećem Pravilniku o upravi u javnim tužilaštvima (“Sl.glasnik RS” , br. 110/2009, 87/2010, 5/2012, 54/2017, 14/2018 i 57/2019) u članu 42. propisano je da sada glavni javni tužilac vrši dodelu predmeta. O ovoj odluci obavešteno je Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, kako je Kurir objavio 26. februara, tužiteljka Milena Božović koja je bila dežurna u noći ubistva MMA borca Stefana Savića (23) na Dorćolu, nije izašla da obavi uviđa.

Zločin u kom je Savić ubijen, a M. S. teško ranjen, dogodio se u centru Beograda.

- Jezivo ubistvo mladića od 23 godine i pokušaj ubistva muškarca starog 32 godine, koji su izbodeni nožem dogodilo se usred Beograda. Dežurna je bila tužiteljka Božović. Da sramota tužiteljke bude veća, ona nije izašla na uviđaj ni kada je nešto kasnije obaveštena o pokušaju ubistva još jednog muškarca na Novom Beogradu - otkrio je tada izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track