TUGA DO NEBA! Martinina porodica se od njene smrti zaključala u kuću, ne puštaju nikoga, a na groblje idu krišom! (FOTO)
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

TUGA DO NEBA! Martinina porodica se od njene smrti zaključala u kuću, ne puštaju nikoga, a na groblje idu krišom! (FOTO)

Crna Hronika -

Poznanici i komšije kažu da od tragedije gotovo i ne viđaju nikoga od Martinine porodice, a utabana staza i sveće cveće na groblju ukazuju da redovno obilaze večni dom svoje ćerke.

Bački Petrovac
foto: Zorana Jevtić

Roditelji Martine P. S. (23), koja se, zajedno sa suprugom Lavom (25), ubila skokom sa 17. sprata novosadskog solitera, od sahrane svoje ćerke u Bačkom Petrovcu praktično ne izlaze iz kuće, kažu njihove komšije.

Oni dodaju da su roditelji nastradale devojke, za koju se veruje da je pre smrti zajedno sa suprugom Lavom ubila svoje sinove od stare jednu i tri godine, zaključali u kuću i iz nje ne izlaze, a retko koga i puštaju unutra!

- Oni su i ranije živeli povučeno i nisu se nikada družili ni sa kim iz komšiluka, niti su išli negde, niti je iko dolazio kod njih, ali otkako se dogodilo ovo sa Martinom kao da su u zemlju propali. Čula sam da im je u posetu došla samo rodbina iz Slovačke, jer oni su Slovaci poreklom - ispričala je za Kurir jedna od komšinica.

Dobri ljudi

Iako meštani Bačkog Petrovca praktično već danima nisu videli Martinine roditelje, Martinin grob, u kojem je ona sahranjena sa dvojicom svojih sinova, prekriven je svežim cvećem, u šta su se uverili i reporteri Kurira koji su posetili Bački Petrovac. Primetili smo i utabani put i tek izgorele sveće, što ukazuje da Martinina porodica redovno posećuje groblje.

Meštani kažu da je ceo njihov život ostao upravo na tom mestu koje očigledno posećuju krišom i daleko od očiju javnosti.

- Ovo ih je dotuklo, verovatno krišom odlaze na groblje da se ne bi susreli s komšilukom, mada ni mi ne znamo šta bi im rekli... Ne postoje prave reči utehe za ono kroz šta su oni prošli. Martinu godinama nisu viđali, iako su pokušali da je vrate, unučiće nikada nisu ni upoznali, a već su dočekali da ih sahrane. Strašna je to sudbina, a niko od komšija uopšte niko nema sumnju u to da je Martina bila uvučena u sektu - kažu komšije.

Jedan od sagovornika Kurira kaže za Martininu porodicu da je reč o "čudnim, ali dobrim ljudima".

- Pogotovo se to odnosi na Martininog oca, on bukvalno ni mrava ne bi zgazio! Njega smo na trenutak videli kada je pre neki dan kosio travu, čovek i dalje deluje potpuno utučen - priča saogovornik Kurira.

Martina Petrović Suvajdžić
foto: Privatna Arhiva

U kandžama sekte

Bački Petrovac potpuno je utihnuo posle tragedije, a kako meštani kažu da ih, iako je mnogo toga ostalo nerazjašnjeno, ne čudi da iza svega verovatno stoji neka moćna sekta. Oni dodaju da su Martinu i Lava jedno vreme redovno viđali u njihovom mestu.

- Oboje su bili vrlo kulturni i dobri mladi ljudi i nikome nije jasno šta se odjednom dogodilo. Lav je često dolazio kod Martine u Bački Petrovac, ali otkad su se venčali, ona se potpuno odvojila od svoje porodice, kao da više nije postojala! Očigledno je Lav malo po malo tonuo u kandže sekte, a onda uvukao i nju - kaže naš sagovornik.

Novi Sad, ubistvo, Samoubistvo, sekta
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić, Shutterstock

Podsetimo, Martinini roditelji godinama nisu bili u kontaktu s ćerkom. Starijeg unuka nikada nisu ni videli, a za mlađeg nisu ni znali da se rodio!

- Svima je bilo čudno, ali mislili smo da su takvi ljudi, povučeni, ne dele porodične stvari van kuće. Unučiće nikada nisu pominjali, a kada je Martina otišla od kuće i ona je brzo otišla u zaborav. Ko zna šta se izdešavalo u ta četiri zida - ispričala je bliska komšinica.

Ona je dodala da ni Martinini roditelji nisu znali gotovo ništa o Lavovoj porodici.

- Jedino su pričali da mu je porodica imućna, da njegovi imaju vikendicu na moru i da Martina i Lav letuju tamo. Očigledno su sektaši znali koga vrbuju, ali strašno je kad čovek vidi do koje mere se nekome može isprati mozak, pa da decu ubije onaj ko ih je rodio - zaključuju se komšije.

Užas

Porodica već preživela jednu tragediju kad se ubio Martinin ujak

Meštani Bačkog Petrovca podsećaju da je Martinina porodica doživela već jednu tešku porodičnu tragediju budući da se ubio i brat Martinine majke.

- Desile su im se strašne stvari, prvo Martinin ujak, a onda Martina i njena deca. Očigledno je da su Martina i njen suprug Lav sve bili isplanirali - kazao je jedan od komšija.

Novi Sad
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen, Zorana Jevtić

Obdukcija

U telima dece etanol, kod roditelja alkohol

Jezive sumnje da su za smrt mališana krivi upravo njihovi roditelji Lav i Martina obistinile su se posle pristiglih rezultata istrage koja je obuhvatila toksikološke nalaze obdukcije dece, dok je obdukcija tela supružnika pokazala prisustvo alkohola kod njih.

- Toksikološki nalazi pokazali su da je u telima mališana pored još nekih supstanci bilo i etanola koji bi mogao verovatno da bude uzrok smrti dece, dok je u telima Lava i Martine P. S. nađeno prisustvo alkohola u organizmu.

Da li je pored alkohola, u organizmima supružnika, eventualno bilo i nekih drugih supstanci, još se utvrđuje, a toksikološke analize koje bi te sumnje trebalo da potvrde ili opovrgnu, još nisu završene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track