POTRESNE REČI MAJKE MLADIĆA KOJI SE UTOPIO U NOVOSADSKOM KANALU: U životu postoje dani koje treba izdržati!
Foto: Društvene mreže

tuga

POTRESNE REČI MAJKE MLADIĆA KOJI SE UTOPIO U NOVOSADSKOM KANALU: U životu postoje dani koje treba izdržati!

Crna Hronika -

Porodica mladića iz Veternika, Marka Majstorovića (30), čije je telo prošle nedelje pronađeno u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, neutešna je posle velikog gubitka, dok njegova majka Aranka tužnim objavama i na sve načine čuva sećanje na svog sina.

Marko Majstorović
foto: Kurir.rs

- "Mnogo hteo, mnogo započeo, čas umrli njega je pomeo." Sa velikom tugom i bolom želim da obavestim moju rodbinu, kumove i prijatelje da naš voljeni sin Marko nije izdržao bitku sa vodom, koju je toliko voleo. Danima smo tragali za njim nadajući se da je negde živ i da nije u vodi. Na veliku žalost ta molitva i želja nam nije uslišena. Naš veliki borac i humanista je prerano otišao među anđele, ostavivši za sobom svoje neutešne roditelje, brata i voljenu suprugu Mirelu. Hvala svima na podršci i upućenim željama da ga pronađemo živog. Neutešni smo i bolni da se to rečima ne može opisati. Neka ga anđeli čuvaju u nekom boljem svetu."Možda spava s plavim očima izvan svakog zla" - napisala je pre nekoliko dana Aranka, Markova majka, da bi se juče ponovo oglasila teškim rečima citirajući pisca Dostojevskog, a misleći na svog stradalog sina.

- U svakom životu postoje dani koje treba izdržati - stoji u objavi Markove majka, dok su njeni pratioci i bliski ljudi reagovali tužnim emotikonima na ovo, saosećajući u bolu sa ovom porodicom.

Marko Majstorović
foto: privatna arhiva

Da podsetimo, potraga za Markom Majstorovićem u kojoj su bili uključeni i ronioci i pripadnici Žandarmerije trajala je danima od momenta kada je 3. marta krenuo na pecanje, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Prvobitno su na mestu gde je bio na obali, pronađena pumpa za duvanje čamca, u vodi su našli veslo, čizme, ali i rasečen čamac, međutim porodica nije gubila nadu sve do poslednjeg momenta kada su se ipak obistinile crne slutnje.

Njegovo telo pronađeno je 13. marta u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kod novosadskog naselja Klisa, a teške vesti potvrdio je njegov brat Jova.

Marko je sahranjen 16. marta na Gradskom groblju u Novom Sadu, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je više stotina rođaka, prijatelja i poznanika, što svedoči o tome koliko je Marko bio omiljeni u društvu.

Bonus video:

00:29

TEŠKA NESREĆA U RAKOVICI: Muškarac sleteo u kanal, podlegao povredama u Urgentnom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track