TAČNO U 15 SATI ON SLEĆE U PODGORICU: Uhapšen kada je u Stokholmu pokušao da se ukrca na let za Beograd KOPAČ TUNELA IZ SRBIJE
Vladimir Erić, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Printscreen/Youtube

podgorica

TAČNO U 15 SATI ON SLEĆE U PODGORICU: Uhapšen kada je u Stokholmu pokušao da se ukrca na let za Beograd KOPAČ TUNELA IZ SRBIJE

Crna Hronika -

Srpski državljanin Vladimir Erić, koji se sumnjiči da je deo grupe koja je prokopala tunel do iz jedne stambene zgrade do deopa Višeg suda u Podgorici, danas bi iz Švedske u kojoj je uhapšen 14. oktobra, trebalo da bude izručen Crnoj Gori.

Prema pisanju crnogorske Pobjede, on bi trebalo da stigne u 15 sati. - Erić je uhapšen kada je na aerodromu u Stokholmu nameravao da se ukrca na let za Beograd - podsećaju oni.

Podsetimo, osim Erića zbog kopanja tunela na pternici su i dalje Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice, dok se osumnjičeni Marjan Vuljaj, Ivica Piperović, Nikola Milačić i Katarina Baćović brane sa slobode.

Tamara i Radoje Zvicer
Tamara i Radoje Zvicerfoto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

Tokom istrage koja je otvorena čim je otkriven tunel koji iz depoa vodi do jedne zgrade preko puta zgrade suda, otkriveno je da su iz te prostorije "kopači" odneli izvesnu količinu droge i oružja, ali i telefon Tamare Zvicer, supruge vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- Osim njenog telefona odnet je i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva voda kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovica u januaru 2021. godine - preneli su ranije crnogorski mediji.

Tunel je, podsetimo, otkriven u septembru prošle godine. Inače, nalogodavac, finansijer kao ni motiv za kopanje tunela, još uvek nisu zvanično otkriveni.

Erić, koji bi danas uz velike mere obezbeđenja i u pratnji policije trebalo da bude izručen Crnoj Gori je navodno automehaničar iz Loznice koji u svom vlasništvu ima i auto-servis.

.

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja