JEDNOG POLICAJCA UDARIO U POTILJAK, DRUGOG U VRAT, A TREĆEG ODGURNUO: Tužilaštvo za nasilnika tražilo psihijatrijsko lečenje!
Ilustracija, Foto: Kurir/D.Đ.

TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

JEDNOG POLICAJCA UDARIO U POTILJAK, DRUGOG U VRAT, A TREĆEG ODGURNUO: Tužilaštvo za nasilnika tražilo psihijatrijsko lečenje!

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilašto podnelo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi za P. J. (34) koji je uhapšen 17. januara zbog sumnje da je počinio krivično delo napada na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Osumnjičeni P. J. se tereti da je 17. januara u prostorijama Policijske stanice Novi Beograd, u stanju, kako se navodi u saopštenju "neuračunljivosti zbog postojanja duševne bolesti vrste bipolarne afektne psihoze sa akutnom kliničkom slikom manične epizode", jednog od policajaca udario u potiljak, drugog laktom u vrat, a trećeg je odgurnuo, posle čega su policajci uspeli da ga savladaju.

- S obzirom na nalaz i mišljenje komisije stalnih sudskih veštaka neuropsihijatrijske struke, iz kog proizilazi da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni počini slično i teže krivično delo, te da je indikovano da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja odgovarajuće zdravstvene ustanovi, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da sud okrivljenom izrekne meru bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Bonus video:

00:36

VEOMA UZNEMIRUJUĆE Nasilnik snima kako prebija dva mladića u Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track