SUĐENJE OCU I SINU IZ NIŠA KOJI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO KUMA: Godinu dana kasnije još se ne zna ko je držao nož u ruci
Foto: Nenad Kostić, Ilustracija

SUĐENJE OCU I SINU IZ NIŠA KOJI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO KUMA: Godinu dana kasnije još se ne zna ko je držao nož u ruci

Crna Hronika -

U Višem sudu je danas nastavljeno suđenje Miodragu M. (41) koji se sumnjiči za ubistvo kuma prošle godine u iznajmljenom stanu u Ulici Nikole Kopernika u Nišu.

Na današnjem suđenju svedočio je sudski veštak Dejan Šorgić koji nije mogao da potvrdi čiji se biološki materijal nalazi na spornom nožu, a kojim je ubijen Aleksandar Dragišić (46).

"Mi smo imali dostavljena tri noža i dva peškira i na njima smo vršili DNK analize. Na noževima nije bilo krvi ubijenog, dok ih je bilo na peškirima“, rekao je danas Šorgić.

Na to je burno reagovao Miodragov branilac, Stanimir Đurić koji je zamerio što se sudski veštaci menjaju u sudnici, ali čiji iskazi ne otkrivaju ko je držao nož te noći 1. marta 2023. godine.

- Ovo je već treći veštak koji ne potvrđuje da li je prvooptuženi držao nož u ruci te noći što je vrlo važno za ovo suđenje - rekao je Đurić.

Iako je od ubistva prošlo godinu dana, važni dokazni postupci u ovom predmetu nisu doneseni. Na jednom od prošlih ročišta sučelili su stavove Miodrag i Goran, njegov otac koji je te večeri bio u stanu.

Goran M. (62) je rekao da su se njegov kum Aleksandar i sin Miodrag posvađali oko toga da li Kinezi mogu da naprave autentični motor Harli Dejvidson da bi nakon toga došlo do svađe i ubadanja nožem.

Hitnoj pomoći je prvo javljeno tada da je došlo do samopovređivanja, ali je policija videla da je sa poda brisana krv te su obojica, otac i sin, pritvoreni.

Kumovi Goran i Aleksandar su zajedno živeli u ovom stanu u suterenu jedne kuće u Nikole Kopernika kako bi smanjili troškove stanovanja, a Goranov sin Miodrag je ponekada dolazio u njihov dom.

Bonus video:

00:24

Žena Marka Miljkovića stigla u Specijalni sud na suđenje kriminalnom klanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track