OVDE JE SAHRANJEN ČOVEK KOJI JE UBIJEN U ZATVORU! "Živeo u mraku, isključili su mu struju, a na vratima mu je pisalo OVO" (FOTO)
Foto: Kurir

tuga

OVDE JE SAHRANJEN ČOVEK KOJI JE UBIJEN U ZATVORU! "Živeo u mraku, isključili su mu struju, a na vratima mu je pisalo OVO" (FOTO)

Crna Hronika -

Stanimir Brajković (74) koji je preminuo u zatvoru usled jezivih povreda, sahranjen je na gradskom groblju u Mladenovcu, a stanari zgrade u kojoj je živeo u šoku su nakon saznanja kako je njihov komšija ubijen.

Stanimir Brajković, Mladenovac
foto: Privatna arhiva

Prema rečima stanara, Stanimir je živeo sam, supruga mu je odavno umrla, a sinovi koji su ranije delili krov nad glavom sa njim, razišli su se i otišli na svoju stranu.

- Jedni su ga poštovali, drugi ne, a ovde su ga svi znali kao Caneta molera, jer se bavio se svojevremeno molerajem, a i sinove je hteo da ubaci u posao. Tako su i počinjale sve njihove svađe, nakon čega su se razišli - istakao je sagovornik Kurira i dodao da je jedan sin živeo u Mladenovcu, a drugi se odselio sa porodicom u Beč, gde je posle očeve smrti, poveo i brata.

Kako saznajemo, Stanimir poslednjih meseci nije plaćao račune, zbog čega mu je bila isključena i struja.

- Živeo je kako je živeo, ništa nije plaćao i sve su mu isključili što su mogli. Jedno vreme mu je na vratima pisalo "Ne radi zvono, kucaj", logično i da ne radi, pare je davao samo na cigare i alkohol - ispričale su komšije koje su i dalje u šoku da je Stanimir ubijen na ovako jeziv način.

- Ma šta god da je bilo, nije zaslužio da tako umre. On nije bio loš čovek, nego, eto, ostao je sam u poslednje vreme, samovao je, ali nije on bio nasilan - kažu zgrožene komšije.

1 / 4 Foto: Kurir

Stanimir je, inače, sahranjen na gradskom groblju u Mladenovcu. Kako saznajemo, njegovi sinovi su došli iz Austrije da ga sahrane, a posle 40 dana vatili su se tamo.

Na groblju stoji krst sa njegovim imenom, kao i jedna dogorele sveća i saksija cveća. Takođe, tu su ostavljene i šoljice kafe.

Podsetimo, zbog jezivog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja penzionera tokom kog je ubijen, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) i njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nesrećnog čoveka svakodnevno su šamarali, tukli nogama i rukama u glavu i telo dok su boravili u istoj ćeliji KPZ Padinska skela. I ubijeni i osumnjičeni su bili iza rešetaka zbog prekršajnih kazni.

Bonus video:

05:13

ĆORA NAS JE PRSKAO KRVLJU DA NAM PRENESE SIDU! Bivši čuvar u CZ šokirao pričama iz zatvora: Grupno su sekli vene U POKUŠAJU BEGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track