PLANIRALI NOVE LIKVIDACIJE: Pala kriminalna grupa, traga se za državljaninom Srbije! VEĆ HAPŠEN SA METKOM U CEVI
Foto: EPA/Boris Pejović

crna gora

PLANIRALI NOVE LIKVIDACIJE: Pala kriminalna grupa, traga se za državljaninom Srbije! VEĆ HAPŠEN SA METKOM U CEVI

Crna Hronika -

U velikoj akciji crnogorske policije uhapšeni su Vasilije B. (40) iz Podgorice i Radovan V. (38), dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni Željko R. (32), Miloš M. (34), i državljanin Srbije Srđan V. (32) zbog sumnje da su bili pripadnici jednog crnogorskog klana koji je pripremao ubistva.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje, sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala, je lišilo slobode V.B. i R.V., i protiv njih, kao i protiv Ž.R. M.M. i S.V., koji nisu dostupni državnim organima, je podnelo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije 2019.godine, u Cetinju, radi izvršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo - saopšteno je iz crnogorskog tužilaštva.

Prethodno je policija, kako se dodaje, izvršila i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija u Podgorici i Budvi i pronašla predmete koji mogu biti od značaja za postupak.

Ilustracija, policija Crne Gore
Ilustracija, policija Crne Gorefoto: EPA/Boris Pejović

- U toku su saslušanja lica lišenih slobode kao osumnjičenih - navodi se iz tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo je već, kako se dodaje, podiglo optužnicu pred Višim sudom u Podgorici, protiv 10 osoba za koje postoji sumnja da su organizatori i članovi kriminalne organizacije.

Iz crnogorske policije potvrđeno je da je grupa delovala na teritoriji Crne Gore.

Osumnjičeni Vasilije B. je kako je potvrđeno, uhapšen na teritoriji Podgorice, dok su lisice Radovanu V. stavljene u Budvi. Preostala trojica osumnjičenih, među kojima je i državljanin Srbije Srđan V. su, kako se navodi u bekstvu.

- Osumnjičeni S.V. je krajem 2020. godine lišen slobode u Podgorici i procesuiran, kada je kod istog pronađeno vatreno oruže (pištolj), u odnosu na koga su preduzete policijsko-tužilačke mere i radnje i osujećenje njegove namere u izvršenju teškog krivičnog dela, u odnosu na jednog člana suprotstavljene organizovane kriminalne grupe - navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Državljanin Srbije za kojim se traga, kako se dodaje, kaznu je izdržao tokom 2021. i tada je napustio teritoriju Crne Gore.

Kako su tada crnogorski mediji pisali, Srđan V. dovodio se tada u vezu sa planiranjem ubistva Aleksandra Jabučanina. Navodno, kod njega je prilikom hapšenja pronađen pištolj sa 14 metaka, od kojih je jedan bio u ceni. Uhapšen je navodno neposredno pre nego što je trebalo da izvrši likvidaciju.

Nekoliko minuta nakon hapšenja ispred zgrade se pojavio Jabučanin za kog se verovalo da je bio potencijalna žrtva, a koji je navodno već preživeo nekoliko napada.

Srpski državljanin, koji se navodno ranije prezivao drugačije ali je promenio prezime, branio se da je oružje nosio jer se plašio za sopstvenu bezbednost. Crnogorski mediji tada su pisali, da potencijalna žrtva nije pripadnik kriminalnih klanova, ali da je blizak "kavčanima".

Bonus video:

00:55

Uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za više krivičnih dela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track