JEDAN ĆUTAO, DRUGA DVOJICA SE OVAKO RAZOTKRILA Danima tukli i silovali čoveka zbog para za kantinu, evo šta su rekli na saslušanju
Trojica osumnjičenih za ubistvo, Foto: Privatna Arhiva

UBISTVO U ZATVORU

JEDAN ĆUTAO, DRUGA DVOJICA SE OVAKO RAZOTKRILA Danima tukli i silovali čoveka zbog para za kantinu, evo šta su rekli na saslušanju

Crna Hronika -

Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), sva trojica iz Lazarevca, osumnjičena su za teško ubistvo svog zatvorskog cimera Stanislava Brajkovića (74)

Srećko Stefanović (20), koji se sumnjiči da je sa zatvorskim cimerima Sašom Stankovićem (20) i Daliborom Petrovićem (22), učestvovao u brutalnom prebijanju i silovanju do smrti penzionera iz Mladenovca Stanimira Brajkovića (74), koji je u zatvoru Padinska skela u Beogradu delio ćeliju sa njima, na saslušanju se branio ćutanjem, dok su ostala dvojica iznosila svoje odbrane u kojima su se, kako saznajemo, međusobno optuživali.

Prema nezvaničnim informacijama, trojica osumnjičenih za jeziv zločin, poznaju se od ranije i svi su iz Lazarevca, a u zatvoru Padinska skela, kao i ubijeni Brajković, izdržavali su prekršajne kazne.

Osumnjičeni Stefanović
Osumnjičeni Stefanovićfoto: Facebook

Društvene mreže

Pretio i slikao se pored policijskih kola

Uhapšeni Srećko Stefanović na svojim društvenim mrežama redovno je delio objave jezivih natpisa i pretnji, fotografisao se ispred policijskog automobila i veličao brzu vožnju, zlatne "kajle" u stilu mafijaša iz devedesetih.

- 99% sam dobra osoba, ne diraj me da ne bi morao da vidiš onih 1% - navodi se u jednoj Srećkovoj objavi, a uz ove reči ide snimak na kom se vidi mladić sa fantomkom na glavi kako iz gepeka auta vadi bejzbol palicu. Srećko je podelio i šokantne fotografije, na kojima se vidi kako nag leži u krevetu sa dvojicom muškaraca, držeći flašu piča u ruci.

- U ćeliji sa ubicama i žrtvom, bio je i peti cimer, za kog je utvrđeno da nije učestvovao u jezivom zlostavljanju. Iako se osumnjičeni Srećko Stefanović branio ćutanjem, a druga dvojica negirala izvršenje dela, praktično su potvrdili da je čovek mučen do smrti, ali su krivicu prebacivali jedan na drugog. Umanjivali su svoju ulogu u brutalnom zločinu - otkriva izvor Kurira.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu, potvrdilo je da su trojica osumnjičenih saslušana 14. marta, kao i da im je na predlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

Kako se sumnja, osumnjičeni su starca od polovine januara do 4. februara, kada je nesrećni penzioner preminuo, psihički, fizički i seksualno zlostavljali. Sumnja se da su ga stravično mučili zbog toga što mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

ubijeni Stanimir Brajković
ubijeni Stanimir Brajkovićfoto: Printscreen/Facebook, Shutterstock

- Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P. kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteno je iz tužilaštva.

Nova istraga

Pod lupom Višeg tužilaštva i stražari i lekar

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ Padinska Skela, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu. Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji je, kako je saopšteno iz tužilaštva, dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima.

- Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa gore navedenim licima, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti S.B. u tom zavodu 4. februara 2024. godine - potvrđeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva. Takođe je, kako se dodaje, potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija S.B. u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima.

- Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom premetu - navodi se iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ubijeni čovek je, kako se navodi, 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje, već je prema nezvaničnim informacijama, izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja, osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom, a sutradan je preminuo.

Kako je Kurir pisao, Stanimir Brajković je u zatvoru bio pošto je prekršajno osuđen zbog bacanja petardi na 30.000 dinara, ali kaznu nije imao da plati pa je otišao da odsluži 30 dana zatvora. I trojica osumnjičenih iza brave su bila zbog prekršajnih kazni, zbog saobraćajnih prekršaja i prekršaja vezanog za zakon o ličnoj karti.

Bonus video:

05:06

Bivši zatvorski čuvar Jordan Antonić otkrio kroz kakav tretman prolaze pedofili u zatvoru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track