"MOJE DETE LEŽI, KAO DA SPAVA, U ROZE DUKSU": Posle potresnog svedočenja roditelja, nastavlja se suđenje porodici dečaka ubice
Foto: Petar Aleksić

viši sud u beogradu

"MOJE DETE LEŽI, KAO DA SPAVA, U ROZE DUKSU": Posle potresnog svedočenja roditelja, nastavlja se suđenje porodici dečaka ubice

Crna Hronika -

""

Parnični postupak protiv porodice dečaka-ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", a po tužbi porodice jedne od ubijenih devojčica, Adriane Dukić nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu, a predviđeno je da se danas u sudnici pojave i roditelji dečaka ubice.

Ovaj postupak je odvojen u odnosu na onaj koji se vodi po tužbi ostalih porodica, a tužbu protiv roditelja dečaka ubice podneli su majka, otac, brat i sestra devojčice, žrtve pucnjave u Ribnikaru.

- Više parničnih postupaka vodi se po tužbama roditelja dece iz Ribnikara kao i ranjenih u ovom krvavom pitu, a ocu i majci dečaka ubice sudi se i u krivičnom postupku gde je otac izneo svoju odbranu rekavši da on nije ništa kriv i da ne zna ko jeste kriv za masakr u školi - podseća izvor Kurira.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje, parnica, Dane Dukić
foto: Petar Aleksić

Adriana je, podsetimo, ubijena 3. maja 2023. kad je njen drug iz razreda usmrtio još osmoro dece i čuvara škole. Njen otac Dane Dukić i majka Biljana Paunović ranije su u sudu govorili o svom detetu i agoniji koju preživljavaju posle njene smrti.

Adrijanin otac u svom svedočenju prošli put je rekao da je on bio taj koji je prepoznao telo ćerke.

- Do poslednje sekunde sam verovao da to nije istina, a onda sam video kako Branko Anđelković grli svoju drugu ćerku i govori: "Nema više naše Mare", a onda su mi pokazali slike... Moje dete kako leži, kao da spava, u roze duksu - slomio se otac u sudnici.

Bonus video:

02:10

KOLIKA JE ODGOVORNOST ŠKOLE, A KOLIKA RODITELJA ZBOG MASAKRA U RIBNIKARU? Rajko Nedić bez dileme: Ovo saslušanje je najbitnije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track