BRAĆA MILADINOVIĆ NA IMANJU MAJKE ZAKOPALA PRLJAV NOVAC: Dvojica saradnika PROGOVORILA, jedan se bani ćutanjem
Zaplenjen novac na imanju, Foto: MUP Srbije

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

BRAĆA MILADINOVIĆ NA IMANJU MAJKE ZAKOPALA PRLJAV NOVAC: Dvojica saradnika PROGOVORILA, jedan se bani ćutanjem

Crna Hronika -

Bonus video:

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv braće Marina Miladinovića i Miloša Miladinovića, Predraga Dragovića, Nikoline Dragović, Dejana Pejkovića i Aleksandra Stevanovića koji se terete su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo pranje novca.

- Osumnjičeni Predrag Dragović i Dejan Pejković su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret dok se osumnjičeni Aleksandar Stevanović branio ćutanjem. Javni tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani krimina.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, deo novca za koji se sumnja da potiče od krivičnih dela, pronađen je zakopan na posedu majke ove braće!

Novac zakopan u zemlji
Novac zakopan u zemljifoto: MUP Srbije

MUP je danas ranije saopštio da se kriminalne grupa sumnjiči da je od 2019. do marta 2021. godine na teritoriji Кraljevine Danske organizovala nabavku, transport i prodaju oko 770 kilograma psihoaktivnih supstanci, droge, pretežno kokaina, kao i nabavku, držanje, predaju i prodaju veće količine vatrenog oružja različite vrste i kalibra, municiju, i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.667.000 evra. Ovako stečenim novcem, lažnim prikazivanjem činjenica o njegovom poreklu, osumnjičeni su kupovali i gradili nekretnine u Srbiji, kao i finansirali luksuzan način života.

- Kako se sumnja, prema unapred donetom planu organizatora OКG, osumnjičeni su prenosili gotov novac iz Кraljevine Danske, vršili konverziju i prenos imovine, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca kupovali nekretnine, ulagali u izgradnju nekretnina u Srbiji, zaključivali pravne poslove kupoprodaje nepokretnosti i raspolagali novostečenom imovinom u ukupnom iznosu od oko 2.217.000 evra sa znanjem da ta imovina potiče od kriminalne delatnosti - saopšteno je iz MUP.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta veća količina nakita, luksuznih ručnih satova, umetničkih slika, antikviteta, novac različitih valuta, koji je bio zakopan u zemlji, zlatne poluge, oružje, poslovna dokumentacija i drugi luksuzni predmeti.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Predistražni postupak vođen je u koordinaciji sa nadležnim organima Кraljevine Danske. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Kraljevine Danske, osumnjičeni su prema navodima krivične prijave, slali autobusima danskog autoprevoznika „Top turist“ u Republiku Srbiju gde su osnovali Privredno društvo „Fabula arte“ iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja radova na nepokretnostima na teritoriji Republike Srbije.

Inače, Nikolina Dragović, nedostupna je pravosudnim organima, dok su braća Marin i Miloš Miladinović uhapšena u Danskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja