MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA ČUVA USPOMENU NA SVOJE HEROJE Kolege posvetile mural nastradalom pripadniku Interventne (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA ČUVA USPOMENU NA SVOJE HEROJE Kolege posvetile mural nastradalom pripadniku Interventne (FOTO)

Crna Hronika -

Danas se navršava dve godine od ubistva Ivana Đurđevca, pripadnika Interventne jedinice Policijske uprave u Zaječaru, koji je obavljajući svoj službeni zadatak dao ono najvrednije što je imao, svoj život.

Sećanje na njega nikada neće izbledeti. U znak zahvalnosti kolege su mu posvetile mural, koji je oslikan preko puta Policijske uprave u Zaječaru - saopštio je MUP Srbije.

Da podsetimo, kobne večeri patrola, u kojoj je bio i Ivan je, po pozivu građana, otišla u zajecarsku ulicu 7. septembar gde je pomahnitali Dušan Zagorac (76) iz pištolja kojeg je nelegalno posedovao ubio komšinicu Veru Đekić (62), a zatim pucao na policiju i jednim hicem ubio Ivana. Nakon toga, Zagorac je otišao na tavan zgrade i presudio sebi.

Pogibija Ivana Đurđevca zavila je ceo Zaječar u crno. Meštani naprosto nisu mogli da veruju da je Ivan nastradao, mladić koji je bio prepun vrlina, vredan, pošten, nasmejan, predivan kolega, odličan na svom poslu...

Ivan će ostati upamćen kao primer po svojoj hrabrosti i požrtvovanosti svim novim generacijama policajaca.

Bonus video:

00:15

Oslikan mural u ulici gde je nekada živeo Ervin Čelahmetović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja