U SRBIJI I BOSNI I HERCEGOVINI PRODAVALI PIŠTOLJE, AUTOMATSKE PUŠKE I BOMBE: Četiri osobe uhapšene, sud im odredio PRITVOR!
Foto: Beta

dolijali

U SRBIJI I BOSNI I HERCEGOVINI PRODAVALI PIŠTOLJE, AUTOMATSKE PUŠKE I BOMBE: Četiri osobe uhapšene, sud im odredio PRITVOR!

Crna Hronika -

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK), u saradnji sa SBPOK, četiri osobe su uhapšene i protiv njih su donete naredbe o sprovođenju istrage, saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičenima Nikolini Vujasin, Manetu Miljušu,Simi Orašaninu i Filipu Šmanji stavlja se na teret da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 i krivična dela nedozvoljena proizvodnja,držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 Krivičnog zakonika.

Ova organizovana kriminalna grupa je od početka februaru do dana hapšenja na teritoriji Srbije i BiH organizovala prodaju, prepravke, nabavku i prenošenje vatrenog oružja,municije i minsko-eksplozivnih naprava.

Ukupno su prodali 31 pištolj, šest automatskih pušaka, 21 bombu i više od 600 komada municije.

Posle saslušanja, javni tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Odlučujući o predlogu tuzioca za pritvor, sud je doneo rešenje o određivanju pritvora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track