DANKA U BANJSKOM POLJU PROVELA SAMO 40 MINUTA! Tačna satnica UŽASNOG ZLOČINA koji je potresao čitavu Srbiju!
Foto: Nemanja Nikolić

banjsko polje

DANKA U BANJSKOM POLJU PROVELA SAMO 40 MINUTA! Tačna satnica UŽASNOG ZLOČINA koji je potresao čitavu Srbiju!

Crna Hronika -

Dvogodišnja devojčica iz Bora, Danka Ilić, nestala je 26. marta ove godine dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ibanom i godinu dana starijim bratom, a posle 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika JKP Vodovod zbog sumnje da su devojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno telo stavili u automobil marke "fijat" i bacili na deponiju.

U pitanju su meštanin sela Luka Srđan Janković (50) i njegov kolega iz Borskog sela Zlot Dejan Dragijević (50).

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, njih dvojica su priznali krivično delo i detaljno ispričali šta se desilo kobnog dana, a policija i dalje traga za telom, jer je ono, prema njihovim rečima premešteno sa deponije.

Kurir prikazuje tačnu minutažu kako se sve odvijalo tog 26. maja.

x 13 i10 - Majka Ivana Ilić došla u Banjsko polje sa decom iz Bora

x 13 i 22 - Slikala Danku dok se igrala u dvorištu i poslala mužu fotografiju koja je kasnije kružila društvenim mrežama da bi se Danka što pre pronašla

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Printskrin/Facebook

x 13 i 41 - Majka se vratila sa vodom za dete, primetila da Danke nema i obavestila muža

x 13 i 45 - Obavestila policiju da joj je ćerka nestala

x 13 i 50 - videla beli auto i muško lice pored vozila "fiat panda", u kom su bili osumnjičeni

x 13 i 52 - Danka udarena kolima

Vozilo u kom su bili osumnjičeni je bilo ispred kapije oko dva i po minuta, jer su stali zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja.

- Stali su, S.J. je uzeo Dankino telo i uneo u zadnji deo vozila i stavio na alat koji je bio tu. Prešli su još 150 metara i to za pet i po minuta - rekao je ministar Gašić.

Danka Ilić, Bor, Banjsko Polje, deponija
foto: Nemanja Nikolić

x 13 i 57 - Zaustavio ih je otac devojčice Miloš Ilić i pitao da li su videli Danku, na šta su odgovorili negativno znajući da im je onesvešćeno dete u automobilu

x 13 i 59 - policija stigla na lice mesta u Banjsko polje

Osumnjičeni su se, kako su ispričali u policiji, na deponiji zadržali minut i 41 sekundu

x 18 i 57 - aktiviran je sistem "Pronađi me"

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- Svaku kuću u Banjskom polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dete neko, kao što je to bilo na kraju udareno kolima, i treća mogućnost da je dete živo. Više puta smo pričali sa majkom. Da li nam je bilo čudno što je posle tri godine došla u dvorište u kom je bilo dosta stakla i gvožđa, pa jeste. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage - rekao je on.

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track