"POČIVAJ U MIRU DOBRI, MALI ANĐELE" U Boru tišina i tuga posle ubistva male Danke, građani se opraštaju od svirepo ubijenog deteta
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

"POČIVAJ U MIRU DOBRI, MALI ANĐELE" U Boru tišina i tuga posle ubistva male Danke, građani se opraštaju od svirepo ubijenog deteta

Crna Hronika -

U Boru je zavladala potpuna tišina. Ispred Doma kulture muk, a meštani od ranog jutra prilaze sa cvećem i svećama u rukama kako bi se oprostili od dvogodišnje devojčice Danke Ilić čija se potraga završila nažalost tragično.

Danka Ilić, Bor
foto: Nemanja Nikolić

Na mestu gde gore sveće u znak sećanja na malu Danku, poređani su medvedići, lutke i ostale igračke, kao i baloni u obliku srca.

1 / 19 Foto: Nemanja Nikolić

Meštani u suzama opraštaju se od devojčice koja bi u maju napunila dve godine, a pored cveća i igračaka, ostavljena je i jedna poruka, gde kratko piše: "Počivaj u miru dobri mali anđele".

00:54

Meštani Bora se opraštaju od sugrađanke Danke Ilić

Podsetimo, dvogodišnja devojčica iz Bora Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom, a posle 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika JKP Vodovod, Srđan Janković i Dejan Dragijević zbog sumnje da su devojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno telo stavili u automobil marke "fijat" i bacili na deponiju.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, njih dvojica su priznali krivično delo i detaljno ispričali šta se desilo kobnog dana, a policija i dalje traga za telom, jer je ono, prema njihovim rečima premešteno sa deponije.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- Svaku kuću u Banjskom polju su naši operativci obišli, svaki podrum, šahtu i zamrzivač pogledali. Istraga je išla u tri pravca. Nismo mogli da isključimo otmicu, da je dete neko, kao što je to bilo na kraju udareno kolima, i treća mogućnost da je dete živo. Više puta smo pričali sa majkom. Da li nam je bilo čudno što je posle tri godine došla u dvorište u kom je bilo dosta stakla i gvožđa, pa jeste. Ali smo morali dobiti sve informacije za potrebe istrage - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja