BILA JE ČAST SLUŠATI TVOJE SAVRŠENE NOTE PRE RASTANKA Prijatelji se opraštaju od MUZIČARA koji je brutalno UBIJEN u KAFANSKOJ TUČI
Foto: Društvene Mreže

BILA JE ČAST SLUŠATI TVOJE SAVRŠENE NOTE PRE RASTANKA Prijatelji se opraštaju od MUZIČARA koji je brutalno UBIJEN u KAFANSKOJ TUČI

Crna Hronika -

Nakon vesti da je poznati muzičar Ratislav Blagojević (63) sinoć ubijen u kafanskoj tuči na Banjici, njegovi prijatelji i kolege opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

Pa da podsetimo, Zoran B. (49) osumnjičen je da je sinoć oko 22 sati u Ulici Paunova na Banjici nakon svađe muzičara udario flašom u glavu i na taj način mu naneo smrtonosnu povredu. Poznati harmonikaš koji je ubijen u kafanksoj tuči imao je i Ansambl sa svojim imenom, koji se ovim povodom na Fejsbuku oprostio od njega.

svi se opraštaju od ubijenog muzičara
svi se opraštaju od ubijenog muzičarafoto: Društvene Mreže

- Nema više našeg Ratislava Blagojevića. Ostala je velika tuga i žal što si nas tako iznenada napustio. Nikada te nećemo zaboraviti i večno ćeš biti u našim srcima. Tvoj Ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice - oprostio je njegovom fotografijom Ansambl. Ispod ove objave koje su se samo nizali tužni komentari.

- U šoku sam i ne mogu da dođem sebi. Ceo život smo se družili i nema sad nijednu reč da kažem. Ralence, neka ti je laka zemlja. Počivaj u miru. Uvek ćeš biti u našim srcima, mnogo smo prošli zajedno - tvoja dobrota, umetnost, smeh, suze i sve ostale dogodivštine nikada neću zaboraviti. Nikad nećeš biti zaboravljen, iskreno saučešće tvojoj majci, ćerkama i celoj porodici.

opraštaju se od muzičara koji je ubijen u kafani
opraštaju se od muzičara koji je ubijen u kafanifoto: Društvene Mreže

Pored mnogobrojnih objava u kojima se korisnici Fejsbuka opraštaju od poznatog harmonikaša, stoji i jedan komentar koji opisuje njegov svestrani talenat za umetnost.

- Takav svestrani umetnički talenat imao si samo ti! Rale, ti si bio čovek koji je ovom svetu poklonio najlepši zvuk harmonike, bila nam je čast slušati tvoje savršene note dok neumorno iznova i iznova ne možeš da završiš tu poslednju presmu pre rastanka - napisao je jedan prijatelj pokojnog muzičara.

Kako smo ranije preneli, Ratislav i Zoran bili su u Pikado klubu koji posećuju samo stalni članovi. Za sada nije poznato koji je motiv njihove svađe koja je prerasla u ubistvo. Prema rečima našeg sagovornika, osumnjičeni Zoran B. je nakon prepirke sa Ratislavom ustao uzeo flašu piva sa stola i udario ga. Od posledica udarca muzičar je preminuo, a lekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt Ratislava Blagojevića.

pikado klub gde se dogodio sinoćni zločin
pikado klub gde se dogodio sinoćni zločinfoto: Kurir

Osumnjičeni je nakon toga, navodno, seo na stolicu i mirno sačekao policiju koja ga je potom odvezla u policijsku stanicu. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Profesionalna karijera

Ratislav Blagojević bio je pobednik takmičenja za Prvu harmoniku Jugoslavije u Sokobanji, 1976. Od tada je aktivni studijski muzičar i solista na harmonici

x Muzički urednik Beogradske hronike, odnosno Beogradskog programa RTS, 1981-1988. U tom periodu je, povremeno je bio honorarni član Velikog narodnog orkestra Radio televizije Beograd

x Napisao notne zapise i recenziju knjige "Odabrana kola Ljubiše Pavkovića", 1982.

x Izdao prvu samostalnu zbirku nota "Najpopularnija narodna kola Balkana", 1983.

x Iz štampe izlašla knjiga "Popularna škola harmonike", 1988. Član estradne muzicke grupe Kan SHOW, 1984-1991.

x Privatni preduzetnik, vlasnik i direktor produkcijskog studija "Gemini 3" d.o.o. Beograd, od 1982.

x Organizovao, vodio i rukovodio poslovima filmske i televizijske produkcije: više od 3.000 emisija emitovanih na 50-tak TV stanica, dokumentarni filmovi, snimanje i izvršna produkcija 6 igranih filmova, više od 250 muzičkih spotova.

x Iz štampe izašla knjiga "Usamljeni harmonikaš", 1998.

x Bio je osnivač i jedan od vlasnika kablovske televizije "RTV Vizant", Beograd, 2008-2009.

x Izašla knjiga "Accordion" - Tradicionalna narodna muzika, 2013.

x Izašla prva knjiga "Narodna muzika Kosova i Metohije" iz edicije "Narodna muzička tradicija", 2014.

x Poslednjih godina drži predavanja i časove harmonike (preko skajpa) zainteresovanim kandidatima iz celog sveta.

Društvene aktivnosti

x Član je više organizacija i klubova x Član je i jedan od osnivača dva ROTARY kluba: RK "Čukarica" i RK "Skadarlija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track