BORIĆU SE DA OKRIVLJENI DOBIJE MAKSIMALNU KAZNU, ZA SVU NASTRADALU DECU: Ispovest majke Ivana koga je usmrtio pijani vozač BMW-a!
Foto: Privatna Arhiva

alibunar

BORIĆU SE DA OKRIVLJENI DOBIJE MAKSIMALNU KAZNU, ZA SVU NASTRADALU DECU: Ispovest majke Ivana koga je usmrtio pijani vozač BMW-a!

Crna Hronika -

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo optužnicu protiv Roberta G. (32) iz Alibunara zbog sumnje da je na Božić, 7. januara 2022. mortus pijan pokosio pešaka Ivana Jovičina (32), njegova neutešna majka Slađana kaže za Kurir "da je ne zna da li da se raduje ili da plače."

Podsetimo, u petak je nadležno tužilaštvo podiglo optužnicu Višem sudu protiv Roberta G. koji je kobne večeri, tačnije sat vremena iza ponoći, pijan sa 3,33 promila alkohola u krvi BMW-om pokosio Ivana Jovičina. Okrivljeni kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije se pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt mladića.

poginuli ivan jovičin i njegova majka slađana
poginuli ivan jovičin i njegova majka slađanafoto: Privatna Arhiva

- Kada sam čula vest da je podignuta optužnica iskreno, nisam znala kako da reagujem, da li da se radujem jer će napokon biti okrivljen neko ko mi je oduzeo sina ili da plačem jer ga više nema - kaže kroz suze Slađana Jovičin i dodaje "da je od trenutka nesreće ostarila deset godina."

- Ali opet pomislim hvala gospodu Bogu, videćemo šta će biti, ali nadamo se maksimalnoj kazni! Borićemo se za maksimalnu kaznu, nema stajanje, predaje i odustajanja u ime sve nastradale dece koju su bahati vozači ubili i oduzeli im budućnost.

Pa da podsetimo, optužnicom koju je podiglo nadležno tužilaštvo, navodi se da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni u stanju običnog prijanstva teškog stepena počinio krivično delo.

okrivljeni i žrtva dan pre toga bili u badnjacima
okrivljeni i žrtva dan pre toga bili u badnjacimafoto: Printscreen Privatna Arhiva, Printscreen

- Okrivljeni je u stanju običnog pijanstva teškog stepena, sa 3,33 promila alkohola u organizmu, upravljao putničkim vozilom marke BMW tip "320 D Eletta" na državnom putu 2b reda nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom noćnim uslovima vožnje kroz naseljeno mesto, u vreme kada je zbog praznika na toj deonici puta bilo više lica oko i na kolovozu, te je u ul. Žarka Zrenjanina, kod kućnog broja 167, udario u pešaka koji je pao na kolovoz - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina. Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, oduzme mu putničko vozilo kojim je upravljao, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track