OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE Telo zastavnika Mijodraga Toškovića pronađeno u kanalu DTD, za sobom ostavio suprugu i troje dece
Foto: Petar Aleksić

tužna vest, poginuo specijalac vojske srbije

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE Telo zastavnika Mijodraga Toškovića pronađeno u kanalu DTD, za sobom ostavio suprugu i troje dece

Crna Hronika -

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Bio je oženjen i otac troje dece

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Otkazan koncert povodom Dana Vojske Srbije

Svečani koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ povodom Dana Vojske Srbije planiran za četvrtak 18. maj u 20 časova u „MTS dvorani“ otkazan je zbog smrti zastavnika Mijodraga Toškovića, pripadnika 72. brigade za specijalne operacije. Zastavnik Tošković izgubio je život tokom izvođenja helikopterskog desanta na vodenu površinu na Vojnom kompleksu „Orešac“. Ministarstvo odbrane moli za razumevanje građane koju su već preuzeli besplatne ulaznice za najavljeni koncert.

Mijodrag Tošković
foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Bonus video:

02:25

MOĆNA DEMONSTRACIJA ČUVENE 72. BRIGADE VOJSKE SRBIJE! Ovako izgleda pokazna vežba jedinice za koju ne postoji NEMOGUĆA MISIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja