SIN, BRAT I SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA SVEDOČE O UBISTVU JELENE: Evo šta su Miloš i Zorica govorili o odnosu pevačice i njenog muža
Zoran i Jelena Marjanović, Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile, Privatna arhiva

viši sud u beogradu

SIN, BRAT I SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA SVEDOČE O UBISTVU JELENE: Evo šta su Miloš i Zorica govorili o odnosu pevačice i njenog muža

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu za sutra je zakazan nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović a najavljeno je da bi kao svedoci trebalo da budu saslušani Zoranov sin iz prvog braka Uroš, brat Miloš i snaja Milica. Osim najbližih srodnika Zorana Marjanovića, sudsko veće za sutra je pozvalo i policajca Borisa Pucića, kog je optuženi pozvao u vreme nestanka Jelene.

Podsetimo, Uroš Marjanović na prethodnom suđenju odbio je da svedoči, na šta po zakonu ima pravo i on do sada nije dao iskaz u postupku.

- On će i sutra u sudnici imati mogućnost da se izjasni da li želi da svedoči ili ne. Brat Miloš prvi put je saslušan u decembru 2019. tokom trajanja prvog suđenja Zoranu Marjanoviću - podseća sagovornik Kurira. Podsetimo, on je tada ispričao da se seća da ga je brat panično pozvao da dođe na nasip "jer je nestao član porodice".

Zoran, Miloš i pokojni Vladimir Marjanović
Zoran, Miloš i pokojni Vladimir Marjanovićfoto: Aleksandar Jovanović

- Želeo sam da je nađem, tražili smo je, vremena i redosleda kako smo se kretali se ne sećam - ispirčao je tada u sudnici Miloš Marjanović, tvrdeći da ne stoje navodi iz optužnice da su u periodu od 15.56 do 17.14 sati svi telefoni muških članova porodice Marjanović bili isključeni ili u mirovanju.

Podsetimo, prema navodima optužnice Zoran, njegova supruga Jelena i njihova tada trogodišnja ćerka otišli su na nasip jer je Jelena želela da trči. Zoran je navodno ostao sa ćerkom ali su joj ubrzo krenuli u susret. Prema navodima optužnice, iskoristio je poverenje supruge, namamio je da siđe sa nasipa a potom je ubio udarcima u glavu u kanalu, dok je njihova ćerka ostala na nasipu. S druge strane, Marjanović je tokom prvog suđenja izjavio da nije silazio sa nasipa kao i da se nije odvajao od ćerke i da lično misli da je njegovu suprugu ubio psihopata. Na početku ponovljenog suđenja, odbio je da ponovo iznosi odbranu i odgovara na pitanja, već je samo kratko rekao da ostaje pri izjavama koje je ranije dao.

Njegova snaja Milica Marjanović koja bi sutra ponovo trebalo da iznese svoja saznanja tokom prethodnog svedočenja ispiračala je da su ona i njen suprug u noći dok se tragalo za Jelenom bili na nasipu i pokušavali da je pronađu. Otkrila je tada i da su svi muški članovi porodice bili na nasipu gotovo cele noći.

Jelena, Zoran i Milica Marjanović
Jelena, Zoran i Milica Marjanovićfoto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić

- Miloš mi je javio da je Jelena nestala. Tu su bili i njihova ćerka, Miloševa majka Zorica i kuma Vera Vukomanović. Pričali smo o Jeleninom nestanku, Jana je rekla da je mama nestala u travi i da su je oni tražili, ali nisu uspeli. U toku noći došao je Zoranov sin Uroš, sa nekom pevačicom, da uzmu Jelenine stvari zbog psa tragača. Pred svitanje, kući su se vratili Zoran, Uroš, Miloš i Vladimir, ali smo se dogovorili da se opet vratimo na nasip Zoran, Miloš i ja - ispričala je Milica.

Milica je u ranijim izjavama navodno navela i da su u noći potrage proveravali Jelenin Fejsbuk profil i da su tamo videli užasne poruke.

Ona je navodno tokom istrage ispričala da su Zoran i Jelena imali dobar brak i da je između njih postojala velika ljubav.

- Navela je da su se, kao i svi bračni parovi, povremeno svađali, ali da je to bilo potpuno bezazleno. Rekla je da je ubeđena da Zoran nikada ne bi naudio Jeleni, a kamoli je ubio, jer ju je jako voleo - ispričao je tada izvor Kurira.

Policajac Boris Pucić, na prethodnom suđenju je ispričao da ga je Zoran privatno pozvao oko 17.30 sati i pitao ga šta da radi "jer je Jelena nestala".

- Poslao sam mu brojeve telefona na koje može da prijavi nestanak. Posle toga sam se samoinicijativno spakovao i otišao do nasipa. Nisam tada bio na dužnosti, bio sam kod kuće - ispirčao je tada policajac navodeći da je došao na nasip i sa ostalim članovima porodice Marjanović pretraživao nasip.

- Sa svog telefona sam, čim sam došao, zvao Jelenu. Niko se nije javljao, ali je telefon zvonio. Na nasipu nisam primetio ništa neobično - naveo je on i ispirčao pred sudom da je Zorana poznavao još iz perioda pre nego što je upoznao Jelenu.

- Viđali smo se jednom mesečno, ili jednom u tri meseca, uglavnom bih ja dolazio kod njih u studio. Rekao bih da su njihovi odnosi bili normalni. Nisam primetio da je bio grub prema njoj. Od milošte je znao da joj kaže: "Ej, tetka, hoćeš da nam skuvaš kafu" - rekao je svedočeći tada u sudnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track