"VOLJENI I HRABRI OČE! HVALA TI ZA SVE, TVOJ SIN IGOR!" Oglasio se odbegli ŠKALJARAC! 5 godina od brutalne egzekucije Vukotića
Foto: printscreen libertaspress, screenshot Dan

"VOLJENI I HRABRI OČE! HVALA TI ZA SVE, TVOJ SIN IGOR!" Oglasio se odbegli ŠKALJARAC! 5 godina od brutalne egzekucije Vukotića

Crna Hronika -

Veselin Vesko Vukotić (69) otac pokojnog vođe "škaljaraca" Jovana i odbeglog Igora Vukotića, likvidiran je pre pet godina kada ga je za sada nepoznati egzekutor sa kačketom na glavi izrešetao na kućnom pragu u sačekuši u kotorskom naselju Dobrota.

Nepoznati napadač, podsetimo, 20. aprila 2019. u večernjim satima, prišao je Vukotiću ispred porodičnih apartmana u Dobroti i u njega ispalio više hitaca, nakon čega je pobegao. Vukotić je pao kao pokošen i ležao je u lokvi krvi. Crnogorski istražitelji su od samog početka, istragu usmerili ka "kavačkom klanu", čiji su pripadnici već godinama u krvavom ratu sa "škaljarcima". Inače, Veskov sin Jovan Vukotić brutalno je likvidiran u septembru 2022. u Istanbulu, a sin Igor više od deceniju se nalazi u bekstvu, a sada mu je kao i prethodinih godina objavio čitulju u jednim dnevnim novinama.

umrlica vesko vukotić
umrlica vesko vukotićfoto: screenshot Dan

- Čestiti, hrabri i voljeni, nikad ne umiru! Počivaj u miru oče dobri, večna ti slava i hvala za sve! - navodi se u čitulji ispod koje je potpisan t" tvoj sin Igor." Takođe, pore te čitulje nalazi se još jedna koju potpisuje porodica Vukotić.

- Počivaj u miru Božjem i neka te anđeli čuvaju a mi ćemo od zaborava. Uvek sa nama u srcu i u duši. Tvoji voljeni.

Inače, ovo nije prvi put da se sinovi opraštaju od oca preko čitulja, jer je to svake godine činio i Jovan dok je bio živ. Pa da podsetimo, istraga povodom ubistva Veselina Vukotića ide u dva pravca, a oba vode ka "kavačkom klanu".

igor vukotić u bekstvu, više od deceniju, a pokojni jovan vukotić ubijen u septembru 2022.
igor vukotić u bekstvu, više od deceniju, a pokojni jovan vukotić ubijen u septembru 2022.foto: Printscreen, printscreen libertaspress

- Prvi je navodno, osveta za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, jednog od vođa "kavačkog klana", za šta se svojevremeno teretio njegov sin Jovan, sa kojim je tada bio u kolima - rekao je ranije izvor crnogorskih medija i dodao da je u međuvremenu odbačena optužba da je pokojni vođa kotorskog klana hteo da ubije Tamaru Zvicer.

- Drugi pravac istrage vodio je ka porodici Roganović, čiji su članovi označeni kao visokopozicionirani pripadnici "kavačkog klana". Sumnjalo se da je Vukotić likvidiran iz osvete za likvidaciju Vladimira Roganovića (32) samo nekoliko meseci ranije u Beču, tačnije u decembru 2018.

Kako su tada izveštavali crnogorski mediji, najstarijeg Vukotića ubio je profesionalni ubica.

veselin vesko vukotić
veselin vesko vukotićfoto: Marina Lopičić

- Kobnog dana Vukotić se parkirao i izašao iz svog blindiranog "audija". Napadač ga je čekao prekom puta kuće. Kada je video da je Vukotić izašao iz vozila prešao je ulicu, prišao mu i ispalio osam metaka, navodno iz poluautomatske puške - podseća sagovornik i dodaje:

- Egzekutor je pobegao peške, ali se sumnja da je imao saučesnika koji je čekao nedaleko od mesta ubistva. Kamere sa Vukotićevih apartmana navodno su snimile egzekuciju, ali istražitelje ni to nije dovelo do ubice.

Inače, da podsetimo, rat "kavačkog" i "škaljarskog klana", počeo je 2014. godine pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrednog tovara droge pocepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dela i tada je počeo krvavi rat u kom je do sada ugašeno preko 60 života.

Bonus video:

00:15

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja