DRŽAVLJANIN SRBIJE NA PSIHIJATRIJI, ČEKA SUĐENJE U ŠVAJCARSKOJ: 2021. ovako pokušao da ubije bivšu, sin mu umakao za dlaku (FOTO)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

detalji drame u lucernu

DRŽAVLJANIN SRBIJE NA PSIHIJATRIJI, ČEKA SUĐENJE U ŠVAJCARSKOJ: 2021. ovako pokušao da ubije bivšu, sin mu umakao za dlaku (FOTO)

Crna Hronika -

LUCERN - Slučaj koji je pre tri godine šokirao javnost u Lucernu, u Švajcarskoj, uskoro će dobiti epilog jer danas počinje sudski proces muškarcu sa državljanstvom Srbije Bojku T., koji je okrivljen da je 2021. u stanu u Lucernu pokušao da ubije bivšu suprugu.

On je prvo pokušao da je zapali tako što je zapalio sprej i usmerio ga ka njoj. Pošto mu taj užasan čin nije pošao za rukom, krenuo je da je ubada i to je učinio više puta, podseća tiražni švajcarski tabloid Blik.

List najavljuje i današnji početak procesa protiv Bojka T. (43) s pasošem Srbije, brutalnog supruga, kako ga nazivaju, a koji počinje upravo ovog jutra, u 8.15 sati, pred krivičnim sudom u Lucernu.

On se tereti da je u aprilu 2021. godine pokušao da ubije suprugu Andreu. Sve se to odigralo u Lucernu. Tužilaštvo navodi i da u vreme napada odnosno pokušaja ubistva Bojko i Andrea nisu živeli zajedno već više od godinu i po.

On joj je napravio zasedu u stanu, uhvatio je nespremnu i pokušao da je zapali a potom krenuo da je ubada nožem. Policija je stigla u poslednji čas da je spase od napada i izliva besa bivšeg muža.

Okrivljeni je priznao da se većina stvari tako i dogodila ali tvrdi da nije imao nameru da je ubije nego da je samo prestraši.

Koja ga kazna čeka

Javni tužilac kao kaznu zahteva najmanje osam godina zatvora i proterivanje iz zemlje u trajanju od 15 godina.

Njegovo ime, piše Blik,i dalje stoji na vratima nekadašnjeg zajedničkog stana u Lucernu iako okrivljeni Bojko tu, kako pišu, ne živi već godinama. Štaviše, on je od žene i sina živeo odvojeno još od decembra 2019. godine.

Godinu i po kasnije, podseća list, on se vraća u nekadašnji porodični stan gde je pokušao da ubije bivšu suprugu.

suđenje, Bojko T., pokušaj ubistva, Lucern, Švajcarska, Andrea T.
foto: Blick.ch Printscreen

Šta kažu komšije

Jedan od komšija ispričao je za Blik da je u njihovom stanu uvek bilo glasno ali i da otkad njega nema sve je mnogo mirnije. Bojko je, podseća list, smešten na psihijatrijsku kliniku u Vindišu.

Blik takođe piše da je pokušao da je ubije zgrabivši kuhinjski nož. Prethodno je pokušao da je zapali nekakvim sprejem za automobile, poput onog za zapekle kočnice.

Ovako pokušao da pobegne policiji

Mesec dana posle pokušaja ubistva, Srbin je tražio da se vrati u stan odakle je navodno hteo da uzme svoju medicinsku dokumentaciju. Policija ga je odvela a on je pokušao da im nakratko pobegne. Odmah su se dali u jurnjavu za njim a dok ga nisu savladali navodno je uspeo da povredi nekoliko policajaca.

Sin uspeo da pobegne

Kada je Bojko tog dana ušao u stan, u njemu je bio njihov sin koji je majku tajno upozorio da dođe kući jer mu je otac tu. Kad je žena trebalo da uđe u stan, sin je uspeo da pobegne ali Andrea nije reagovala brzo i okrivljeni ju je zgrabio i na silu uvukao u stan.

Dohvatio je sprej, usmerio ga ka njoj i zapalio, kosa i jakna su joj planule ali je uspela da pobegne u kupatilo, skine jaknu i nekako ugasi vatru u kosi. Branila se na sve načine, od uboda - pre svega, rukama.

Iako se zaključala u kupatilo, Bojko je razvalio vrata i razbio joj telefon da ne može da pozove pomoć. Nekako je uspela da mu izmigolji, i onako, sa ubodima i posekotinama od noža po rukama i dlanovima uspela je da protrči kroz vrata stana. Nedugo potom stigla je policija, a nesrećna žena se spasla nasilnika i smrti.

Kurir.rs/SĐP/Blick.ch

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja