OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKOVOG KLANA IZVEDENA KAO DOKAZ NA SUĐENJU INSPEKTORU: Stolića sumnjiče da je odavao informacije iz Ritopeka
Božidar Stoić, Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Stefan Stojanović Mondo

specijalni sud

OPTUŽNICA PROTIV BELIVUKOVOG KLANA IZVEDENA KAO DOKAZ NA SUĐENJU INSPEKTORU: Stolića sumnjiče da je odavao informacije iz Ritopeka

Crna Hronika -

Suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću, koji je optužen da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi koja se vodila protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem optužnice protiv zloglasnog klana, kao dokaza.

Podsetimo, Stolić je učestvovao u prikupljanju dokaza protiv grupe u kući strave u Ritopeku , i u spisima predmeta protiv Belivukovog klana za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem kao i otmice, navodno postoje i zapisnici koje je on lično potpisao.

Božidar Stolić
Božidar Stolićfoto: Zorana Jevtić

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal na teret mu je stavljeno i da je u vreme policijskog zadržavanja Belivuka i Miljkovića 4. i 5. februara 2021. njih fotografisao u prostsorijama SBPOK, a 6. februara obavestio Filipa Golubovića, koji je takođe obuhvaćen optužnicom, a on potom NN osobu koja je obećala nagradu od 5.000 evra "ako nastavi da ih obaveštava".

Navodno, Stolić je poslao i poruku da se "Belivuk dobro drži i da ništa ne govori".

Posle izvođenja ovog dokaza, Stolićev branilac Branislav Bogdanović je posle izvođenja optužnice protiv Belivukove grupe da niko od optuženih u tom postupku, kao ni okrivljeni-saradnici nisu Stolića pomenuli kao člana njihove grupe, nego su ga naprotiv, kako je rekao advokat, pominjali u negativnom kontekstu "jer je učestvovao u njihovom hapšenju".

- Jedini kontakt sa Belivukom sam imao u službenim prostorijama gde je i napisana krivična prijava protiv njega - rekao je Stolić.

Filip Golubović
Filip Golubovićfoto: Zorana Jevtić

U sudnici su izvedeni i dokazi koji se odnose na krivičnu prijavu protiv optuženog Filipa Golubovića, a koju je takođe potpisao Stolić.

Bivši inspektro osvrnuo se i na taj dokaz, navodeći da to što je on "potpisao krivičnu prijavu i što je svedočio protiv Golubovića dokazuje da je česno i pošteno radio svoj posao".

Osim ovih, danas su izvedeni i dokazi o pribavljanju komunikacije sa kriptovane aplikacije Skaj, a za koju odbrana tvrdi da ne može da bude korišćena u ovom predmetu jer je pribavljena na osnovu zamolnice koja je od Francuske tražena u istrazi protiv Belivukove grupe.

Na narednom suđenju, koje je zakazano za 23. maj trebalo bi da bude izvedena komunikacija sa Skaja, kao i Golubovićevo priznanje u policiji za koje on od prvog dana suđenja tvrdi da je dato pod pritiskom.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track