BEČKA POLICIJA TRAGA ZA MARTINOM MARINKOVIĆEM (38)! "Jedan čovek, mnogo lica - on je glava opasnog balkanskog klana"
Foto: LPD Vienna, Revierfoto / imago stock&people / Profimedia

BEČKA POLICIJA TRAGA ZA MARTINOM MARINKOVIĆEM (38)! "Jedan čovek, mnogo lica - on je glava opasnog balkanskog klana"

Crna Hronika -

Bečka policija traga za Martinom Marinkovićem (38) zbog sumnje da se nalazi na čelu bande koja je izvršila milionske pljačke.Mediji ga nazivaju čovekom sa mnogo lica koji je glava opasnog balkanskog klana.

Kako navode tamošnji mediji, policija već tri godine vodi istragu protiv nekoliko osoba zbog višemilionskih pljački, a kako tvrde, u poslednje vreme balkanska mafija, koja se smatra odgovornom za ove prestupe, postaje sve brutalnija.

Tirolska policija je prvi put saznala za bandu u julu 2021. godine, kada su članovi balkanskog klana navodno pretilio žrtvi oružjem. Stvari su postale još gore u avgustu 2021. kada je penzionerka (84) podnela pritužbu jer je navodni agent trebalo da joj pomogne da proda svoju vikendicu. Kada je htela da raskine dogovor, hladnokrvno je opljačkana. Šest meseci kasnije, u februaru 2022, banda je izvršila udar u Veroni: Tirolac (sada 40 godina) dao je lažnom agentu za nekretnine proviziju od oko 50.000 evra za posredovanje u kupovini njegovog stana. Ali na kraju je za stan dobio samo lažni novac.

Beč
foto: LPD Vienna

Prošlo je skoro godinu dana pre nego što je 34-godišnji muškarac kontaktirao istražitelje u januaru 2023.

Lažni šeik je izjavio da želi da investira u luksuzne satove. Posle nekoliko sastanaka u različitim zemljama, kaže se da je klan lažnim obećanjima izmamio luksuzne satove i kriptovalute iz čoveka u Briselu, i ovde istražitelji govore o šteti od oko 500.000 evra.

U martu 2023. prevaranti su obećali da će kupiti kriptovalute od 27-godišnjeg mladića iz Beča gotovinom. Veliko finale se brutalno završilo u Milanu: član bande je, kako se navodi, iznenada izvukao pištolj i hladno naterao muškarce da otkriju svoje lozinke za kripto naloge. Prema navodima policije, ovaj dogovor je takođe prouzrokovao veliku materijalnu štetu.

Beč
foto: LPD Vienna

Austrijska policija sada navodi da je jedan od osumnjičenih nalogodavaca Martin Marinković, rođen 11. februara 1986. Ovaj 38-godišnji državljanin Austrije je pod snažnom sumnjom da stoji iza brojnih poslova sa ukupnim gubitkom od preko dva miliona evra. Marinković se sada nalazi na svim međunarodnim poternicama - za njim već postoji evropska poternica. Zanimljivo je da Austrijanac očigledno ništa nije prepustio slučaju sa sumnjivom mašinom za prevare i tokom vremena je nekoliko puta menjao izgled.

Beč
foto: LPD Vienna

Policiji trenutno nije poznato gde se nalazi i zato sada bečka policija sada traži pomoć i objavljuje fotografije osumnjičenog po nalogu javnog tužilaštva u Inzbruku.

Jedno policijsko udruženje nudi 3.000 evra za informacije koje dovode do hapšenja 38-godišnjaka. Informacije se tretiraju kao strogo poverljive i treba ih poslati - čak i anonimno - u Bečku državnu kriminalističku policiju na 01-31310-62510.

Kurir.rs/Heute

Bonus video:

01:37

RAZBIJENE DVE BANDE DILERA: Policija u Beogradu i Nišu uhapsila petoricu i pronašla 4,6 kilograma heroina (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track