SRPSKI PINK PANTER DOVEDEN PRED NEMAČKI SUD! Uleteo u zlataru kolima i ukrao nakit VREDAN 3 MILIONA EVRA! SLUČAJNO GA UHAPSILI
Foto: Foto: printscreen YT

SPEKTAKULARNA PLJAČKA U DISELDORFU!

SRPSKI PINK PANTER DOVEDEN PRED NEMAČKI SUD! Uleteo u zlataru kolima i ukrao nakit VREDAN 3 MILIONA EVRA! SLUČAJNO GA UHAPSILI

Crna Hronika -

Sreten Š. (55) okarakterisan kao pripadnik srpske mafije u Nemačkoj i ozloglašene grupe "Pink Panter" doveden je 25. aprila ove godine pred Okružni sud u Diseldorfu sa lisima na rukama i nogama u pratnji velikog broja policajaca. Inače, Srbina terete za posebno teško razbojništvo i oštećenje imovine.

Naime, Srbin se sumnjiči da je 14. decembra 2020. godine zajedno sa još trojicom saučesnika počinio spektakularnu pljačku kada su orobili luksuznu prodavnicu satova "Brege" i odneli plen u iznosu od 3,3 miliona evra!

Kako prenosi Bild, počinioci su automobilom marke "opel vektra" uleteli kroz prozor ove luksuzne prodavnice satova na Keju i za samo nekoliko minuta ukrali su nakit i čak 41 sat, a reč je o najkvalitetnijim modelima švajcarskog proizvođača satova.

Pljačka po ugledu na onu iz Dubaija

Razbojništvo u Diseldorfu podseća na jednu od ranijih akcija Pink Pantera, spektakularnu pljačku u "Vafi centru" u Dubaiju.

Naime, 2007. ekipa "pantera", u kojoj su bili sada pokojni Borko Ilinčić i Milan Ljepoja, uletela je kolima u tržni centar, porazbijala izloge i za manje od minuta iz zlatare "Graf" odnela dragulje od 11 miliona evra.

Sreten se na sudu branio ćutanjem, odnosno na sve navedene činjenica Srbin nije odgovarao, a sve vreme tokom suđenja, imao je bukagije na nogama, dok su mu na rukama bile skinute lisice, iako se navodi da je u pitanju rizični zatvorenik sa posebnim merama obezbeđenja.

Posle počinjenog krivičnog dela, četvorica razbojnika koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom "Pink Panter" pobegli su u Srbiju, kada su posle toga i uhapšeni u Beogradu. Međutim, dve i po godine nakon drame, Sreten Š. je načinio grešku odlaskom u Berlin, kada biva uhapšen 22. avgusta 2023. godine od strane saobraćajne policije. Nakon provera, Nemci su ustanovili da je reč o osobi koja je za nemačko pravosuđe vrlo interesantna još od počinjenih dela teške krađe poznate i luksuzne prodavnice nakita na njihovoj teriotiriji.

Zašto se Srbin vratio u Nemačku - ostalo je nejasno za sada, a suđenje Sretenu Š, nastavlja se danas, 30. aprila.

Vrtoglave cifre

"Brege" je švajcarska kompanija koja proizvodi luksuzne satove i nakit još od 1775, a čitav svet je počeo da priča o ovim satovima kada se Kristijano Ronaldo pojavio s njim na ruci na promociji svog parfema u februaru ove godine.

Svi su tada brujali o čudu koje nosi Ronaldo, a čija je vrednost procenjena na 850.000 dolara! Nije Kristijano "za džabe" nosio ovaj model sata i isticao ga na fotografijama, kompanija "Brege" zavukla je duboko ruku u džep kako bi se to desilo.

(Kurir.rs / Bild)

Bonus video:

00:15

Lopov iz butika odnosi robu u vrednosti od 40.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track