NA VRAČARU SPREČENA LIKVIDACIJA LUKE BOJOVIĆA? Maskirani napadač "pao" sa metkom u cevi! EVO KO IH JE ANGAŽOVAO
Pripremali ubistvo Luke Bojovića, Foto: Nemanja Nikolić, J. L. PINO / AFP / Profimedia

KURIR OTKRIVA

NA VRAČARU SPREČENA LIKVIDACIJA LUKE BOJOVIĆA? Maskirani napadač "pao" sa metkom u cevi! EVO KO IH JE ANGAŽOVAO

Crna Hronika -

Posle višemesečnog operativnog rada i prikupljanja dokaza u centru Beograda, na Vračaru, danas je sprečeno ubistvo Luke Bojovića, saznaje Kurir! Kako naš izvor otkriva, meta ove kriminalne grupe, navodno je trebalo da bude i Radomir Boban Baćović.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beogradu danas je saopštilo da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje a su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo.

- Policija je danas na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu - saopšteno je danas. O hapšenju se oglasilo i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je saopštilo da su lisice stavljene ukupno petorici osumnjičenih.

- Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I. Četvorica se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom - navedeno je iz tužilaštva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP RS

Kako Kurir nezvanično saznaje, u višemesečni operativni rad i nadzor nad pripadnicima kriminalne grupe koja je pripremala izvršenje najtežih krivičnih dela u Beogradu bile su uključene sve službe bezbednosti Srbije.

Iz MUP-a je potrvrđeno da su u toku pretresi na više lokacije i hapšenje osumnjičenih na teritoriji Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u koje će biti privedeni.

Izvor Kurira upućen u istragu navodi i da su tokom nekoliko prethodnih meseci prikupljani dokazi o kriminalnim radnjama pripadnika grupe, za koju se sumnja da je bila deo ekipe odbeglog Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.

- Za Vušovićem je ranije raspisana poternica i on je u bekstvu - podseća naš sagovornik.

Podsetimo, očevici su za Kurir ispričali da su muškarca koji je danas nasred ulice uhapšen sa pištoljem viđali i ranije u okolnim ulicama.

- Sumnja se da je on mesecima opservirao ulicu i tražio pogodno mesto i trenutak da puca i ubije - dodaje naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track