"POSLE ŽURKE PRONAĐEN GO I BOS U RECI!" Otac iz Srbije sumnja da mu je sin ubijen u Švajcarskoj - Niko ne zna kako je umro
Foto: Facebook/Safet Kurtovic

Želi da sazna istinu

"POSLE ŽURKE PRONAĐEN GO I BOS U RECI!" Otac iz Srbije sumnja da mu je sin ubijen u Švajcarskoj - Niko ne zna kako je umro

Crna Hronika -

Više od pola godine prošlo je otkad je umro Kevin Kurtović (24) nakon što je pronađen u besvesnom stanju u koritu reke uTrientu, u Švajcarskoj.

Naime, u ranim jutarnjim časovima 29. oktobra 2023. godine, mladić je pronađen bos i bez košulje delimično potopljen u reci, nakon čega je ubrzo prebačen avionom u bolnicu. Smrt je proglašena nekoliko sati kasnije posle velike borbe lekara da ga održe u životu.

Forenzika, Forenzičar, forenzičari
foto: Shutterstock

Njegov otac, Safet Kurtović, koji se iz Srbije pre više od 20 godina preselio u Švajcarsku, pokušava da odgonetne šta se kobnog dana dogodilo njegovom sinu koji je otišao na studentsku žurku.

- Kevin nije otišao na ovu zabavu da umre. Molim vas pomozite mi, jer danas mi je samo medijski pritisak šansa da saznam istinu o smrti sina - kazao je neutešni otac.

"Zašto moj sin?"

Doktori su nakon višesatnog pokušaja da Kevina održe u životu, saopštili njegovom ocu da su dali sve od sebe, ali da je, nažalost, mladić preminuo. Kako kaže, te reči će mu zauvek ostati urezane u glavi.

- Kada su mi doktori rekli da mi je sin preminuo, pao sam na kolena, to nikada neću zaboraviti, Boga sam molio da me uzme, zašto mog sina, što ne mene - priča Safet za švajcarski Blick i dodaje:

- Sledećeg dana su nas pozvali da kažu da možemo da preuzmemo telo sina. To je sve. Nisam dobio nikakve informacije o okolnostima njegove smrti - naveo je.

Okolnosti pod kojima je preminuo mladić i danas su nejasne. Istraga je još u toku, ali Safet ne gubi nadu da će saznati šta se tog oktobra dogodilo na zabavi.

Forenzika, Forenzičar, forenzičari
foto: Shutterstock

Pronađeni tragovi krvi

Kevin je poslednji put viđen između 23:30 i dva sata posle ponoći, a u besvesnom stanju je nađen oko 10 časova. Safet ima bezbroj pitanja, od toga da li je njegovog sina neko kolima udario, da li je ubijen, pa sve do toga da li studenti koji su bili na ovoj žurki nešto kriju?

Podsećanja radi, tragovi Kevinove krvi pronađeni su na stepeništu hostela, na haubi i krovu automobila parkiranog ispred pomenutog stepeništa. Policija je takođe pronašla i njegovu obuću, a telefon je bio potpuno smrskan.

- Pretražiću i nebo i zemlju dok ne pronađem odgovor, a drugovi mog sina ne žele da pričaju, plašeći se za sebe. Ali sve se nadam da će se nekome javiti griža savesti i da će konačno progovoriti šta se dogodilo te večeri - rekao je Safet.

(Kurir.rs / Blick)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track