PRETI MU DO 12 GODINA ZATVORA: Kamiondžija koji je drogiran izazvao sudar u kojem je poginuo vozač autobusa zaćutao u tužilaštvu!
Foto: Printscreen/Youtube/RTV Mag

zanemeo

PRETI MU DO 12 GODINA ZATVORA: Kamiondžija koji je drogiran izazvao sudar u kojem je poginuo vozač autobusa zaćutao u tužilaštvu!

Crna Hronika -

Vozač kamiona Milan J. (45), koji je 21. maja oko 10 sati ujutro u Stublinama kod Obrenovca izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač autobusa Momčilo Radosavljević (56), a 18 putnika iz autobusa je lakše povređeno, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je tom prilikom iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak višeg suda u Beogradu da Milanu J. odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Momčilo Radosavljević
Momčilo Radosavljevićfoto: Printksrin

Kako je Kurir već pisao, sumnja se da se Milan J. kobnog dana, upravljajući kamionom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - amfetamina, kod mesta Stubline isključio iz saobraćaja, a prilikom uključenja u saobraćaj nije propustio autobus koji je imao prednost prolaza, već je prednjim desnim delom svog kamiona udario u prednji levi deo autobusa.

Tužilaštvo je saopštilo da se sumnja da je Milan J. bio svestan da preduzimanjem opisanih radnji mogu da nastupe smrtna posledica i lake povrede, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, pri čemu je bio sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, a bio je svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Milanu J. se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Bonus video:

00:08

ŠOK SNIMAK Kamiondžija prolazi uskom ulicom i uništava živu ogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track