Nastavnica krala novac od osnovaca

Leskovac

Nastavnica krala novac od osnovaca

Crna Hronika -
Novac koji je prikupila od učenika na ime izvođenja rekreativne nastava, jednodnevne ekskurzije i kupovinu udžbenika nije uplatila u blagajnu škole do 15. juna ove godine koji je bio krajnji rok za uplatu prikupljenih novčanih sredstava

LESKOVAC - Leskovačka policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužiocem u Leskovcu podnela je krivičnu prijavu protiv nastavnika u Osnovnoj školi "Vasa Pelagić" u Leskovcu zbog postojanja osnova sumnje da je ta osoba izvršila krivično delo pronevere i posluge.

U saopštenju je navedeno da se sumnja da je ta osoba, prijavljeni nastavnik, u toku školske 2011/2012. godine prisvojila novac i sebi pribavila imovinsku korist u iznosu od oko 280.000 dinara.

Novac koji je prikupila od učenika na ime izvođenja rekreativne nastava, jednodnevne ekskurzije i kupovinu udžbenika nije uplatila u blagajnu škole do 15. juna ove godine koji je bio krajnji rok za uplatu prikupljenih novčanih sredstava.

Sumnja se i da se neovlašćeno poslužila i novcem u iznosu od oko 380.000 dinara koji je prikupila u toku školske 2010/2011. godine u istu svrhu, ali do 15. juna 2011. prikupljena novčana sredstva je uplatila u blagajnu škole.

Uplatu novčanog iznosa je izvršila znatno kasnije u dve rate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track