PIJANI POLICAJAC NA PEŠAČKOM POKOSIO STEFANA! Oglasilo se tužilaštvo povodom nesreće u Surčinu EVO KOJA KAZNA PRETI BAHATOM VOZAČU
Foto: Društvene mreže

više javno tužilaštvo u beogradu

PIJANI POLICAJAC NA PEŠAČKOM POKOSIO STEFANA! Oglasilo se tužilaštvo povodom nesreće u Surčinu EVO KOJA KAZNA PRETI BAHATOM VOZAČU

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Miljan M. (31) zbog sumnje da je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je oštećeni S. S. zadobio teške telesne povrede opasne po život, zbog kojih je sledećeg jutra preminuo.

Inače, u pitanju je saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo mladić Stefan Stanojević o kome je Kurir juče pisao, a kako nezvanično saznajemo osumnjičeni Miljan M. je policajac.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Miljanu M. odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

poginuli mladić na pešačkom prelazu u surčinu
poginuli mladić na pešačkom prelazu u surčinufoto: Printscreen/Drušvene mreže

- Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da Miljan M., upravljajući automobilom marke "Škoda superb" pod dejstvom alkohola u krvi od 0,44 promila, 23. maja oko 19:25 časova, prilikom nailaska na pešački prelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila tako da bezbedno propusti pešaka S.S. koji je već stupio na pešački prelaz dolazeći vozilu sa leve strane - navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva:

- Usled toga je prednjim delom vozila udario pešaka S.S. koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, nabacio ga na poklopac motora, prednje vetrobransko staklo i krov vozila i oborio ga na kolovoz. Tom prilikom oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminuo sledećeg jutra oko 6 časova.

poginuli mladić iz surčina
poginuli mladić iz surčinafoto: Printscreen/Drušvene mreže

Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret, teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Bonus video:

00:24

STRAŠNE SCENE IZ KRAGUJEVCA: Automobil pokosio pešaka, vozači masovno divljaju ulicama (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track